Un comerciant a fost condamnat, după ce a încercat să corupă un șef din cadrul Preturii Buiucani

Judecătorii au pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui comerciant, învinuit de corupere activă. Potrivit informațiilor, cauza penală a fost pornită în mai 2021, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 8 iunie 2023, 16:26   136
Judecată

Inculpatul, urmărind scopul obținerii permisiunii de organizare a unui târg agricol în municipiul Chișinău, cu eliberarea documentelor necesare în acest sens, inițial a promis șefului Secției social-economice a Preturii Buiucani, 10% din venitul lunar al viitorului târg, iar în urma refuzului, acesta a propus 10 000 euro lunar pentru acordarea permisiunii respective”, potrivit materialelor.

Responsabilii spun că urmărirea penală în prezenta cauză a durat 4 luni, iar judecarea cauzei a durat 1 an și 7 luni.

„Inculpatul s-a eschivat de a se prezenta la ședințele de judecată, acesta fiind anunțat în căutare, judecarea cauzei având loc în lipsa acestuia. Prin sentință din 31 mai 2023, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de 4 ani de închisoare, fiind suspendată executarea pedepsei pe un termen de probațiune de 5 ani și amendă în mărime de 225 000 lei”, se mai arată în comunicatul PA.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.