NEWS ALERT

Bărbatul din Dondușeni, învinuit de șantajarea cu poze intime și violarea fostei nurori în Germania, trimis pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului penal în privința bărbatului învinuit de șantajarea cu poze intime și violarea fostei nurori în Germania, în 2022.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 9 iunie 2023, 08:59   223
Reținut

Femeia cu vârsta de 30 de ani este din Edinței și are doi copii cu feciorul inculpatului, revenit în Moldova din Germania, de care divorțase cu aproximativ jumătate de an în urmă. Cu puțin timp în urmă, fostul socru din Dondușeni, cu vârsta de 51 de ani, divorțase și el și se afla la muncă în Germania.

Acolo, acesta o fotografiase nud, pe ascuns, prezumptiv în perioada în care locuiau acolo de comun, ca familie extinsă. Ulterior, începând din iulie 2022 acesta-i solicitase femeii onorarea unui pretins împrumut de aproape 40.000 lei, cu amenințarea răspândirii imaginilor ei intime. Femeia a sosit la inculpat din alt oraș din Germania, unde i-a înmânat o parte din  bani, moment în care acesta a întreținut cu ea un act sexual forțat, pe care l-a înregistrat video, fără știrea ei.

Totuși, peste aproximativ trei săptămâni, acesta le-a prezentat mai multor persoane imaginile intime cu fosta noră. La revenirea în Moldova, femeia a depus plângere la autorități, iar la sfârșitul anului 2022 când bărbatul reveni în țară încerca să plece în Europa, a și fost reținut și plasat în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Acum, procurorii au trimis dosarul penal în instanță, iar Judecătoria Edineț, sediul Dondușeni urmează să se pronunțe, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codul penal, pentru cele trei infracțiuni comise, bărbatul riscă până la 10 ani închisoare și amendă de până la 117.500 lei.

Anterior, acesta fusese condamnat în alte două cazuri, în raport cu alte victime, cu suspendarea executării pedepsei cu închisoarea - pentru vătămare corporală, în perioada în care victima infracțiunilor de acum avea doi ani, precum și pentru furt, atunci când aceasta avea vârsta de 10 ani.

În două zile, s-a pricopsit cu aproape 1 milion de lei. Un alt membru al grupării specializate în escrocherii cu „accidente rutiere” condamnat la 7 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță că printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, cu cauzarea de daune în proporții considerabile, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu amendă în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.