Dorin Recean a discutat cu locuitorii satului Lăpușna: „Guvernul susține prin programe concrete satele și orașele țării noastre”

Programele realizate de Guvern pentru accelerarea dezvoltării localităților, dar și problemele cu care se confruntă cetățenii din regiune au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și locuitorii satului Lăpușna.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 21 septembrie 2023, 18:42   10
image

Șeful Executivului a apreciat contribuția oamenilor din Lăpușna și a administrației locale la amenajarea unui sat iluminat, aprovizionat cu apă și în întregime gazificat. Potrivit premierului, calitatea vieții oamenilor va crește și mai mult, odată cu finalizarea  proiectelor din cadrul programelor Guvernului „Satul European" și „Satul European Expres". 

,,Autoritățile rămân concentrate pe realizarea agendei europene a Republicii Moldova, a specificat șeful Executivului, accentuând că deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană va oferi în perspectivă acces la fonduri suplimentare, importante pentru modernizarea infrastructurii din întreaga țară.”, a menționat el

„Continuăm să construim Europa la noi acasă și să punem bazele unui stat prosper. Guvernul susține prin programe concrete satele și orașele Moldovei. Prioritatea noastră este să protejăm cetățenii - să asigurăm pacea și stabilitatea, să dezvoltăm economia și  infrastructura pentru a crea mai multe locuri de muncă bine plătite și servicii publice de calitate", a spus premierul Dorin Recean.

În discuții, cetățenii au vorbit despre importanța reformării sistemului de asistență socială pentru stimularea angajării persoanelor în câmpul muncii, necesitatea recalculării pensiilor, reabilitarea drumurilor locale, precum și susținerea sectorului agricol, în special a agricultorilor mici. 

În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că Guvernul depune efort pentru a găsi fonduri suplimentare pentru a diminua impactul crizelor și a investi în creșterea economică a țării, majorarea salariilor și deschiderea unor noi locuri de muncă.

Igor Grosu despre protestele fermierilor: E dreptul lor să protesteze

Fiecare cetățean are dreptul de a protesta, însă acest lucru trebuie să se întâmple în limitele cadrului legal. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu referire la acțiunile de protest organizate de agricultori în centrul Chișinăului. Președintele Parlamentului spune că între protestatari și autorități există loc pentru dialog, iar ambele părți trebuie să dea dovadă de înțelegere.

Andrei Spînu și Alexandru Oprea să demisioneze! Solicitarea socialiștilor după tragedia de la Căușeni

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori”, este declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii solicită demisia lui Andrei Spînu, dar și a șefului IGSU, Alexandru Oprea, scrie Realitatea.MD.