Șoferul unui camion a murit electrocutat, la Ialoveni

Un bărbat a murit electrocutat, iar altul a suferit șoc electric după un incident în zona de protecție a LEA 10 kV, nemijlocit sub conductorii aflați sub tensiune, în orașul Ialoveni. O comisie specială a ANRE și organele de drept investighează circumstanțele în care s-a produs cazul, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 9 iunie 2023, 14:48   827
camion

Potrivit unui comunicat al companiei Premier Energy Distribution, bărbații erau șoferi ai unei autobasculante de mare tonaj. La un moment dat, în timp ce autocamionul staționa nemijlocit sub conductorii electrici aflați sub tensiune, ei au decis să ridice bena, urmărind procesul din afara cabinei. În acest timp, bena metalică a atins succesiv doi conductori, provocând un scurtcircuit.

Observând atingerea de conductori, unul dintre șoferi s-a apropiat de cabina autobasculantei pentru a opera cu maneta de ridicare/coborâre a benei, dar a fost electrocutat. Cel de-al doilea șofer, care stătea în acest moment în apropiere i-a sărit în ajutor, intenționând să-l tragă într-o parte, dar a nimerit sub acțiunea tensiunii. Între timp, bena autocamionului a revenit în poziția inițială de jos și a dispărut astfel contactul cu conductorii electrici, acest fapt i-a salvat viața celui de-al doilea șofer.

Auzind strigătele acestuia, s-a apropiat o a treia persoană, care l-a îndepărtat de camion pe șoferul electrocutat care zăcea la pământ și a sunat la 112. Sosiți la fața locului, medicii ambulanței au constatat decesul persoanei electrocutate.

horosCOP - 28 martie: Peștii sunt o forță de neoprit și înving opoziția

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra tuturor semnelor zodiacale, provocând reacții neașteptate și alianțe neobișnuite. Arhetipurile astrologice se trezesc, iar fiecare semn va trebui să navigheze cu precauție prin apele tulburi ale destinului. Ce secrete vor dezvălui astrele și cum vă vor influența deciziile? Horoscopul zilnic vă așteaptă să descoperiți.