Materialele electorale depistate în capitală aparțin Partidului „Șansă”. Reacția formațiunii

Partidul politic „Șansă” reacționează la acțiunile poliției care a confiscat astăzi o cantitate mare de materiale electorale, fără acte de proveniență. Formațiunea precizează că documentația cu privire la serviciile tipografice a fost întocmită cu respectarea legislației, transmite IPN.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 21 septembrie 2023, 18:35   24
image

Partidul anunță că este vorba, în special, despre suvenire: tricouri, șepci, pixuri cu sigla partidului. Reprezentanții formațiunii menționează că „din cauza presiunilor exercitate de către reprezentanții actualei puteri, procesul de deschidere a unui cont bancar este tergiversat”.

„Din această cauză, nu este posibil, deocamdată, de a achita serviciile tipografice prin transfer bancar. Până problema va fi soluționată, materialele vor fi păstrate la tipografie, și vor fi transmise partidului abia după efectuarea plății. Partidul „Șansă” consideră că poliția a acționat la comandă guvernării PAS, care încearcă prin metode ilegale și abuzive să intimideze concurenții electorali”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Inspectoratul General al Poliției a depistat o cantitate mare de materiale electorale la un SRL din Chișinău în lipsa actelor de proveniență legală a materiei prime. Materialele ar fi fost confecționate în lipsa contractului de prestare a serviciilor și fără indicarea numărului edițiilor. Bunurile au fost sigilate.

Igor Grosu despre protestele fermierilor: E dreptul lor să protesteze

Fiecare cetățean are dreptul de a protesta, însă acest lucru trebuie să se întâmple în limitele cadrului legal. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu referire la acțiunile de protest organizate de agricultori în centrul Chișinăului. Președintele Parlamentului spune că între protestatari și autorități există loc pentru dialog, iar ambele părți trebuie să dea dovadă de înțelegere.

Andrei Spînu și Alexandru Oprea să demisioneze! Solicitarea socialiștilor după tragedia de la Căușeni

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori”, este declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii solicită demisia lui Andrei Spînu, dar și a șefului IGSU, Alexandru Oprea, scrie Realitatea.MD.