(VIDEO) Renato Usatîi: „Violența împotriva femeilor trebuie pedepsită foarte dur!”

Liderul Partidului Nostru, candidat la funcția de președinte al R. Moldova, Renato Usatîi, a criticat dur cazul cutremurător de la Rădeni, raionul Strășeni, cu femeia violată în grup este încă o dovadă în plus că este necesară înăsprirea pedepselor pentru așa gen de crime.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 24 septembrie 2024, 17:16   12
ru

„Problema societății noastre este că după crimă nu urmează pedeapsa. Criminalii nu știu de frică. Din ceea ce scrie presa înțelegem că cei care au săvârșit crima umblă liberi pentru că ar fi plătit bani ca să fie eliberați. Ce exemplu este pentru alții alde ei? Dacă și ei după o crimă atât de dură se plimbă liber prin sat, înseamnă că în țara asta se poate totul?! Pentru așa tip de crime aș institui pedeapsă pe viață, fără dreptul de a cere eliberarea înainte de termen. Și le-aș obliga prin lege să muncească în folosul statului, la cel mai greu lucru fizic. Să nu-i întrețină statul, adică noi toți, cetățenii, inclusiv bătrânii”, susține Usatîi, în cadrul emisiunii sale.

sursa video: tg //renato usatîi


Potrivit lui Usatîi, pe lângă faptul că pedeapsa trebuie înăsprită, am mai propus și insist că în fiecare inspectorat de poliție raional trebuie să fie instituită o funcție specială pentru a apăra femeile victimele abuzului în familie. „Mizerabilii nici să nu îndrăznească a se gândi la așa ceva, pentru că vor ști că femeile care nu au frate sau tată, sunt apărate de stat!”, a mai declarat acesta.

Tribunalul Penal Federal Elvețian menține ordinul de înghețare în privința unei vile de lux din Geneva a familiei Plahotniuc

La data de 29 august 2024, Curtea de plângeri din cadrul Tribunalului Penal Federal din Elveția a emis o hotărâre prin care a respins recursul formulat de o persoană juridică (beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc) împotriva unui ordin de blocare emis de Ministerul Publice Confederal din Elveția asupra unui imobil deținut de familia Plahotniuc pe malul lacului Geneva în Elveția.