Pentru alegerile din 20 octombrie 2024 au fost organizate 2 221 secții de votare

Pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au fost constituite 2 221 secții de votare. Dintre acestea: 1 957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară, 30 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare - pentru cetățenii cu drept de vot din străinătate.

publicat de Anatol Chirilov
sâmbătă, 21 septembrie 2024, 13:58   10
Alegeri

În circumscripția electorală Chișinău, inclusiv în suburbii, alegătorii vor fi așteptați să-și exercite dreptul la vot la 306 secții de votare.

Lista secțiilor de votare, inclusiv adresele acestora o puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei sau accesând direct linkul: https://a.cec.md/ro/numarul-circumscriptiilor-electorale-si-sectiilor-de-votare-16217.html

Pentru a verifica on-line la ce secție de votare sunt arondați, alegătorii pot accesa pagina https://verifica.cec.md,  butonul „Află unde să votezi", selectând adresa de domiciliu vor afla informația despre secția de votare asociată adresei.

Mai multe informații despre scrutinele din 20 octombrie 2024 puteți vedea pe pagina web oficială a Comisiei https://cec.md, rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024" și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024"

Igor Grosu: Chișinăul își adaptează acțiunile pentru a limita interferența Rusiei

Rusia se implică în procesul electoral din Republica Moldova prin două filiere: pe de o parte - finanțarea grupărilor criminale, iar de alta - propaganda și dezinformarea. Aceste instrumente au fost aplicate de-a lungul timpului, însă acum există o diferență, a atenționat șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități.