(FOTO) Un Mercedes tracta pe remorcă un BMW plin ochi cu „piese auto calndestine” pe traseul Chișinău-Sculeni

Un moldovean a fost tras pe dreapta de către o echipă mobilă a Serviciului Vamal, pe traseul Chișinău-Sculeni, după ce ar fi „uitat să declare” un automobil de marca BMW burdușit cu piese auto, anunță Serviciul Vamal.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 10 mai 2024, 10:53   1199
sv

Potrivit comunicatului SV, ar fi vorba despre un moldovean în vârstă de 40 de ani care se afla la volanul unui microbuz de marca Merrcedes Sprinter și tracta pe o remorcă un automobil de marca BMW plin cu piese auto pe care nu le-ar fi declarat în timpul controlului vamal.

În urma efectuării controlului vamal au fost depistate piese auto (cutii de viteze BMW-4 buc; motor auto BMW-2 buc.) transportate în lipsa actelor de proveniență legală sau vamală.

Marfa a fost ridicată iar investigațiile continuă.

sursa foto Serviciul Vamal

sursa foto Serviciul Vamal

sursa foto Serviciul Vamal

Sinteza CNA: Două persoane, reținute într-un dosar de trafic de influență și un angajat vamal este cercetat pentru acte de corupție

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, doi chișinăuieni au fost reținuți, iar ulterior arestați, într-un dosar de trafic de influență. Bănuiții ar fi promis că pot determina persoane publice să amâne examinarea unei cauze penale și au pretins de la denunțător 8000 de euro.