Învinuitul care a încercat să introducă pe ascuns în țară 550.000 euro, în arest la domiciliu

„Învinuitul care a încercat să introducă pe ascuns în Moldova 550.000 euro - în arest la domiciliu, deși procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea arestului preventiv”

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 27 octombrie 2023, 10:03   359
euro

După ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului la domiciliu pentru învinuit, chiar dacă procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea arestulu

 Reamintim, anterior, Curtea de Apel Chișinău a respins contestarea procurorilor privind plasarea învinuitului în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce magistrații au dispus aplicarea lui pentru un termen de 20 de zile.

Scopul solicitării PCCOCS de aplicare a arestului preventiv față de învinuit ține de asigurarea cercetării obiective a cazului, inclusiv împiedicarea acestuia de nimicire a probelor, precum și excluderea probabilității sporite ca bărbatul să nu se prezinte în fața autorităților pentru investigarea în continuare a acestei tentative de contrabandă.

Cercetările continuă, inclusiv pentru stabilirea complicilor acestuia, proveniența și destinația banilor, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.”

Amintim că, cazul a avut loc în dimineața zilei de 05 octombrie, atunci când bărbatul cu vârsta de aproape 60 de ani de la volanul unui automobil de lux a comunicat funcționarilor vamali din cadrul postului vamal Sculeni, că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, funcționarii vamali au dispus verificarea mașinii, iar în portbagaj a fost depistată valiza cu cei peste o jumătate de milion de euro

(DOC) Corupție cât duce „trenul solidarității” la CFM? Supraveghetorul tehnic al lucrărilor de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca-Berezino, cere anularea procesului-verbal de recepție finală

Supraveghetorul tehnic al lucrărilor de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca-Berezino, cu care se lăuda acum doi ani, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R.Moldova, Andrei Spînu, dar și pentru care Calea Ferată din Moldova a alocat peste un milion de euro, solicită anulare procesului-verbal de finalizare a lucrărilor, dar și reconvocarea comisiei.

ANCHETĂ | Țeapă la cel mai înalt nivel. Investitori din România, ținuți pe tușă de autorități, după ce au cumpărat un imobil în centrul Capitalei

Și-au cumpărat un imobil de milioane, dar n-au voie să se atingă de el. Asta a pățit o companie cu capital românesc, care a intrat în posesia unei clădiri amplasată în inima Capitalei. De mai bine de doi ani, nu poate face nimic și stă cu investiția înghețată, deoarece terenul pe care se află imobilul este, în continuare, în proprietatea statului, iar lupta cu birocrația moldovenească s-a dovedit a fi mult mai grea decât părea.