Învinuitul care a încercat să introducă pe ascuns în țară 550.000 euro, în arest la domiciliu

„Învinuitul care a încercat să introducă pe ascuns în Moldova 550.000 euro - în arest la domiciliu, deși procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea arestului preventiv”

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 27 octombrie 2023, 10:03   258
image

După ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului la domiciliu pentru învinuit, chiar dacă procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea arestulu

 Reamintim, anterior, Curtea de Apel Chișinău a respins contestarea procurorilor privind plasarea învinuitului în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce magistrații au dispus aplicarea lui pentru un termen de 20 de zile.

Scopul solicitării PCCOCS de aplicare a arestului preventiv față de învinuit ține de asigurarea cercetării obiective a cazului, inclusiv împiedicarea acestuia de nimicire a probelor, precum și excluderea probabilității sporite ca bărbatul să nu se prezinte în fața autorităților pentru investigarea în continuare a acestei tentative de contrabandă.

Cercetările continuă, inclusiv pentru stabilirea complicilor acestuia, proveniența și destinația banilor, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.”

Amintim că, cazul a avut loc în dimineața zilei de 05 octombrie, atunci când bărbatul cu vârsta de aproape 60 de ani de la volanul unui automobil de lux a comunicat funcționarilor vamali din cadrul postului vamal Sculeni, că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, funcționarii vamali au dispus verificarea mașinii, iar în portbagaj a fost depistată valiza cu cei peste o jumătate de milion de euro

Doi veterinari cu diplome din Republica Moldova au contracte de sute de mii de lei cu statul român, dar Facultatea din Chișinău nu-i găsește în bazele de date

După chirurgul estetician Matteo Politi, ginecoloaga Raluca Bîrsan şi directoarea de la spitalul din Baia Mare, la o privire a documentelor, fenomenul diplomelor se extinde şi în breasla medicilor care tratează animalele. Libertatea.RO a descoperit doi medici veterinari din două comune maramureșene, care nu sunt găsiți de facultatea pe care susțin că au absolvit-o.

(VIDEO) „Afacere de familie” cu iz penal, la IP Edineț. Doi polițiști implicați într-un dosar de trafic de droguri de sute de mii de lei

Doi angajați ai IP Edineț, cumnat și cumnată, dar și fratele unuia dintre ei, sunt implicați într-o schemă de trafic de droguri în valoare de 250 000 de lei, despre care a anunțat IGP acum două săptămâni. Cei trei comercializau marijuana pe teritoriul raionului Edineț și Briceni. Procurorul face trimitere la secretul anchetei, iar șeful IP Edineț susțin că unul dintre ei s-ar fi concediat înainte de a fi reținut, chiar dacă în timpul reținerii acesta purta uniforma de polițist.