UPDATE //Atacatorul de pe AIC ar fi cetățean al Federației Ruse, posibil mercenar Wagner

Cu puțin timp în urmă ar fi răsunat mai multe focuri de armă pe Aeroportul Internațional Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 30 iunie 2023, 17:37   15427
AIC

UPDATE // După primele verificări, făcute cu ajutorul celor de la SBU, preliminar autorul atacului armat de pe AIC nu ar avea nicio legătură cu mercenarii Wagner.

Pistolarul este cetățean al Federației Ruse și a ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia .Primul a fost împușcat polițistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la AIC care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant.

Polițistul a murit, iar în cazul gardianului unele surse zic că este în stare gravă, altele că acesta ar fi decedat deja.

Se presupune că atacatorul este militar, posibil din trupele de mercenari Wagner.

UPDATE // Sursele noastre comunică că polițistul a fost împușcat cu propriul pistol de care l-a deposedat atacatorul. Ultimul s-ar fi baricadat într-o încăpere de pe Aeroport, iar serviciile speciale pregătesc să-l ia cu asalt.

Știrea inițială

Unul dintre cetățenii străini căruia nu i s-a permis intrarea în R.Moldova ar fi scos o armă și a efectuat mai multe împușcături în zona sterilă de pe aeroport.

Preliminar, un angajat al IGPF a fost împușcat, dar nu se cunosc detalii despre starea acestuia de sănătate.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat într-o încăpere de la aeroport.

La fața locului a intervenit poliția, dar și serviciile abilitate.

Revenim cu detalii