PLDM: Moldovenii au suferit profund în timpul acestui război cauzat de două regimuri absolut bolnăvicioase

Astăzi este un moment de comemorare și recunoștință pentru sacrificiile făcute în cel de-al doilea război mondial. În context, Partidul Liberal Democrat din Moldova a subliniat că moldovenii au suferit profund în timpul acestui război cauzat de două regimuri absolut bolnăvicioase, pierzând vieți dragi și fiind afectați de atrocitățile regimului nazist.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 9 mai 2024, 11:50   27
Vlad Filat

,,De asemenea, nu putem uita urmările devastatoare ale regimului totalitar comunist instaurat pe teritoriul dintre Nistru și Prut, cu deportări și foamete care au marcat istoria noastră.” se menționează în comunicat.

,,Totuși, astăzi, făcând parte din spațiul civilizațional European, sărbătorim și Ziua Europei din 1950, un moment de unitate și solidaritate în construirea unui viitor comun bazat pe pace și cooperare.” se arată în comunicat.

Astfel, PLDM invită cetățenii să ne amintim mereu de lecțiile istoriei și să ne angajăm să construim un viitor mai bun, în care diversitatea și respectul sunt valorile noastre fundamentale. 

,,La mulți ani în pace și prosperitate! La mulți ani, Europa”, se conchide în mesaj.

Ulianovschi: Este important ca conducerea țării să țină cont de opiniile diferitor partide. Este o altă întrebare dacă să aibă încredere sau nu

Autoritățile ar trebui să asculte opiniile partidelor din spectre politice diferite, chiar și cele care nu coincid cu opiniile partidului de guvernământ. Acum multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. Această opinie a fost exprimată în emisiunea „O nouă săptămână cu Anatolie Golea” de fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi.