Un polițist de frontieră a refuzat să iasă la muncă, după ce a rămas cu un ochi vânăt în urma unei bătăi, la Briceni

Un angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) ar fi refuzat să iasă ieri la muncă, după ce în seara de 9 Ianuarie, în jurul orei 22:00, ar fi fost bătut de un individ în timp ce se afla în ospeție la un prieten, susțin sursele PulsMedia.MD din teritoriu

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 ianuarie 2024, 11:02   1409
IGPF

Este vorba despre un ofițer superior al patrulei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lopantic (Edineț), în vârstă de 43 de ani. Accesta și-ar fi sunat ieri șefii și i-a informat că nu ar fi în stare să se prezinte la serviciu, din cauza că ar fi fost bătut în timp ce se afla în ospeție la un prieten.

Sursele noastre apropiate anchetei că incidentul ar fi avut loc în jurul orei 22:00, în ospeție la un prieten din localitatea Bezeda, din raionul Briceni, când între el și un alt oaspete de aceeași vârstă s-ar fi iscat un conflict, care a culminat cu o baie de pumni.

Aceleași surse mai menționează că în noaptea cu pricina, nu a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, dar nici a ambulanței.

A doua zi polițistul de frontieră ar fi depus o plângere la IP Briceni pe numele celui care i-ar fi învinețit ochiul.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul, iar pe numele angajatului IGPF, la indicația factorilor de decizie ai instituției, a fost pornită o anchetă de serviciu.

Sinteza CNA: Două persoane, reținute într-un dosar de trafic de influență și un angajat vamal este cercetat pentru acte de corupție

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, doi chișinăuieni au fost reținuți, iar ulterior arestați, într-un dosar de trafic de influență. Bănuiții ar fi promis că pot determina persoane publice să amâne examinarea unei cauze penale și au pretins de la denunțător 8000 de euro.