IP Soroca confirmă crima de la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”

Inspectoratul de Poliției Soroca confirmă informațiile publicate de către PulsMedia.MD, cu referire la surse, în legătură cu crima care a avut loc la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 10 martie 2024, 12:29   1729
Soroca

Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca, a declara pentru PulsMedia.MD că polițiștii au intervenit în urma unei sesizări referitoare la un incident grav petrecut pe teritoriul unei mănăstiri din raionul Soroca.

„Conform informațiilor preliminare, un bărbat de 55 de ani, preotul care slujește la mănăstire, a fost înjunghiat cu un obiect ascuțit de către un tânăr de 26 de ani, care ulterior a dispărut într-o direcție necunoscută.În urma intervenției poliției, victima a fost transportată la Spitalul Raional Soroca pentru a primi îngrijiri medicale. De asemenea, în timpul cercetărilor de la fața locului și verificării împrejurimilor, a fost descoperit cadavrul strangulat al tânărului bănuit de comiterea infracțiunii, într-o fâșie forestieră din apropierea mănăstirii”, a declarat Talpă.

Cazul a fost înregistrat conform legislației în vigoare, iar poliția a inițiat o anchetă pentru tentativă de omor. Poliția continuă să investigheze cazul pentru a stabili toate circumstanțele și motivele care au condus la acest incident tragic.

Sinteza CNA: Două persoane, reținute într-un dosar de trafic de influență și un angajat vamal este cercetat pentru acte de corupție

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, doi chișinăuieni au fost reținuți, iar ulterior arestați, într-un dosar de trafic de influență. Bănuiții ar fi promis că pot determina persoane publice să amâne examinarea unei cauze penale și au pretins de la denunțător 8000 de euro.