Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a decis. Cel de-al doilea figurant în dosarul "Frauda Bancară", eliberat sub cauțiune de 12 mii de lei

Anatolie Blonschi, unul dintre figuranții în dosarul furtul miliardului, dar și apropiat al lui Vladimir Andronachi, va fi eliberat din arest contra unor garanții personale. Decizia a fost luată de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 16 ianuarie 2024, 14:25   458
Blonschi

Aici este de menționat că trei persoane, printre care omul de afaceri Igor Eșanu, dar și starețul Mănăstirii din Horăști, au propus să achite câte 4000 de lei pentru eliberarea lui Blonschi.

Amintim că Blonschi s-a predat autorităților moldovenești pe 9 ianuarie, la punctul de trecere al frontierei Leușeni. După reținere, Blonschi a fost escortat de mascații CNA până la penitenciarul 13 din Capitală. El are mandat de arest pentru 30 de zile, decizie luată de instanță încă în aprilie 2022. 

Anatolie Blonschi a fost anunțat în căutare internațională în aprilie 2022, după ce instanța de judecată a emis mandat de arest pe numele acestuia. Acesta este acuzat că în 2014, prin diferite scheme infracționale, a reușit să obțină de la Banca de Economii 600 de mii de euro, pe care i-a trecut prin mai multe conturi offshore. În luna martie 2023, cauza penală în privința lui Blonschi a fost trimisă în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție, fiind cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, ce se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare. 

Fost director al SPPS, deferit justiției pentru abuz de putere

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, fiindu-i incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de abuz de putere.

Bărbat condamnat pentru trafic de influență pretinsă asupra unui procuror

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui tânăr, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Cauza penală respectivă a fost pornită în ianuarie 2023 de către Centrul Național Anticorupție.