Tudor Ulianovschi a adus omagiu străbunilor noştri care s-au jertfit pentru viitoarele generaţii: ,,Pacea, unitatea, concilierea și calitatea vieții definesc viitorul nostru și bunăstarea omenirii”

Acum 79 de ani a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a adus un omagiu eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 9 mai 2024, 11:20   57
tudor ulianovschi

Ceremonia de depunere a florilor a început la monumentul eroilor căzuți pentru independența și integritatea R. Moldova. Ulterior, au fost depuse flori și la pietrele comemorative instalate în memoria ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

TU

,,Aducem un Omagiu celor care şi-au dat viaţa în cel De-al Doilea Război Mondial, buneilor şi străbunilor noştri care s-au jertfit pentru ca viitoarele generaţii să trăiască în Pace, Libertate şi Prosperitate. După aproape 8 decenii  de la sfârșitul conflagrații mondiale, constatăm că acest război nu are învingători și învinși, ci doar lecții de învățat, care astăzi ar fi trebuit să fie ghid de căpătâi în relațiile diplomatice dintre statele lumii.”, a declarat diplomatul.

În context, candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a menționat importanța educării copiilor prin ,,conservarea adevărului istoric și prin oferirea unui viitor civilizat și european, beneficiind de o modernizare rapidă și corectă a economiei naționale prin prisma promovării Republicii Moldova la justa ei valoare”.

,,Pacea, unitatea, concilierea și calitatea vieții definesc viitorul nostru și bunăstarea omenirii!! Curaj și voință Republicii Moldova într-o lume a valorilor dreptului roman, filozofiei greci și economiei de piață! Bunăstare lumii, la mulți ani Europa!!!” a conchis el.

TU

Ulianovschi: Este important ca conducerea țării să țină cont de opiniile diferitor partide. Este o altă întrebare dacă să aibă încredere sau nu

Autoritățile ar trebui să asculte opiniile partidelor din spectre politice diferite, chiar și cele care nu coincid cu opiniile partidului de guvernământ. Acum multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. Această opinie a fost exprimată în emisiunea „O nouă săptămână cu Anatolie Golea” de fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi.