Fumatul ucide. A ars de viu în propria casă din cauza unei țigări

În dimineața zilei de 22 noiembrie, pompierii din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu, izbucnit într-o casă de locuit din satul Logofteni, raionul Fălești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:30.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 23 noiembrie 2023, 10:21   156
IGSU

La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabili că flăcările au cuprins în totalitate casa de locuit cu suprafața totală de 24 metri pătrați. În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 48 de ani. 

Pompierii au reușit localizarea incendiului la ora 08:06 și lichidarea completă la ora 10:59. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, specialiștii IGSU au stabilit că o focul ar fi izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, dar și să evite fumatul în locuințe.

IGSU
IGSU

Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție

Pe data de 16 mai, în cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al MIDR Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu și viceministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, Serghei Derkach, au anunțat operaționalizarea punctului de control comun Giurgiulești-Reni, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție.

horosCOP - 17 mai: Racii se vor bucura de o zi extrem de agitată, asemenea unei operațiuni de supraveghere pe scară largă

Conjuncția planetară de astăzi ne îndeamnă să ne ascuțim intuiția și să fim pregătiți pentru revelații neașteptate. Fiecare semn zodiacal va trebui să navigheze prin apele tulburi ale incertitudinii, iar arhetipurile astrologice vor juca un rol crucial în modul în care fiecare nativ va răspunde provocărilor. Horoscopul zilnic ar putea dezvălui indicii vitale pentru a decripta mesajele ascunse ale universului.

Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate

Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un amendament care presupune acest lucru a fost înaintat de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, la proiectul de modificare a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați.