Bărbat cu dizabilități din Edineț, închis într-o cușcă de lemn

Un bărbat de 43 ani din Edineț, diagnosticat cu un grad sever de dizabilitate, a fost închis într-o cușcă din lemn. Imagini în acest sens au fost publicate pe data de 10 iulie curent, pe rețelele de socializare, iar procurorii au început să investigheze cazul după ce au fost sesizați de un consilier municipal din Edineț.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 11:45   821
PG

Procurorii caută persoanele vinovate pentru a fi trase la răspundere.

„Pe caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul unei bănuieli rezonabile de săvârşire a infracţiunii prevăzute de art. 166 alin. (2) lit. c) Cod penal, „Privaţiunea ilegală de libertate a unei persoane,  profitând de starea de neputinţă cunoscută sau evidentă a victimei, care se datorează, bolii, dizabilităţii ori altui factor”.Procuratura, în comun cu organul de urmărire penală va întreprinde toate acțiunile relevante în scopul elucidării circumstanțelor și tragerea la răspundere a persoanelor culpabile”, anunță Procuratura Generală.

(VIDEO) Alți doi taximetriști din Tighina și Rezina – reținuți pentru transportarea fugarilor ucraineni pentru sume de 5.000 de dolari

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Investigare Criminalitate Transfrontalieră și Direcției Urmărire Penală, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova prin Camenca a nouă ucraineni apți de luptă, pentru sume de 5.000 dolari americani.