(SURSE) Tragedia de la Boldurești. Adjunctul Procuraturii Nisporeni ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe ex-șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, să ascundă crima

Conform unor informații neoficiale și neconfirmate la această oră, primarul de Boldurești și ex-șef IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, ar fi fost ajutat de către un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni ca să ducă în eroare ancheta în cazul copilului de 14 ani lovit mortal acum două zile pe o stradă din Boldurești.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 februarie 2024, 11:00   4573
IGP

Sursele noastre menționează că ar fi vorba despre șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni, Grigore Ciochină, care este și fratele șoferului fugar.

(VIDEO) Tragedia de la Nisporeni. Șoferul care a lovit mortal copilul de 14 ani este primarul de Boldurești, ex-șef IP Nisporeni

Grigore Ciochină ar fi cel cu glugă pe cap, care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere și prezentate de IGP când împreună cu șeforul fugar au schimbat plăcuțele de înmatriculare la Duster-ul primăriei Boldurești.

Ciochină a fost desemnat de către CSP în funcția de adjunct al Procuraturii Nisporeni în anul 2022, ir în prezent acesta s-ar afla în concediu, după ce ar fi avut o tragedie în familie.

Amintim că IGP a anunțat în această dimineață că a fost reținut primarul loclaității Boldurești, Nicolae Ciochină, după ce acum două zile a lovit mortal un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului.

Acesta a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. 

„În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Astăzi dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu”, se arată în comunicatul IGP.

IGP mai menționează că poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care l-au ajutat pe Ciochină la eschivarea de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii. 

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.