(VIDEO) „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. A trimis droguri din Irlanda printr-o agenție de turism pe care a denunțat-o la Serviciul Vamal, dar s-a trezit cu mascații la poartă

Ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate în comun cu cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au reținut un bărbat cu vârsta de 50 de ani, originar din Telenești, suspectat de contrabandă cu droguri din Irlanda.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 13 septembrie 2024, 11:47   737
IGP

„La 14 aprilie 2024, suspectul în comun cu persoane necunoscute, aflându-se în orașul Dublin din Irlanda, a camuflat droguri într-un colet și le-a expediat prin intermediul unui camion de marcă „Mercedes” ce aparține unei companii de turism din țară, cu destinația ,,Dublin-Republica Moldova”.Totodată, patru zile mai târziu, suspectul a expediat un mesaj text pe adresa guvernamentală a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în care comunică despre faptul că respectiva agenție de turism s-ar ocupa cu traficul de substanțe narcotice din Irlanda spre Moldova.Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că suspectul, efectuând acțiunile ilegale menționate, a urmărit scopul denigrării imaginii companiei de turism respective”, se arată într-un comunicat al IGP.

Astfel, în vederea acumulării materialului probatoriu, polițiștii și procurorii au descins cu percheziții la domiciliul suspectului, unde au depistat și ridicat: două telefoane mobile, un pistol de model ,,CZ-75” alimentat cu 14 cartușe, o armă cu țeavă lisă lungă de model ,,Fausti-Stefano”, o armă cu țeavă lisă lungă de model ,,Toz-34P” și 136 de cartușe pentru armă cu țeava lisă.

Oamenii legii au stabilit că cele 3 arme de foc erau deținute ilegal de către suspect, în acest sens fiind sesizați angajații Inspectoratului de Poliție Telenești, armele fiind ridicate.

Suspectul a fost reținut. Pe acest caz a fost inițiată cauză penală pentru contrabandă săvârșită de două sau mai multe persoane, iar dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Polițiștii continuă investigațiile în vederea stabilirii și altor persoane implicate în activitatea infracțională.