Recomandările Poliției pentru prevenirea accidentelor cu implicarea motocicletelor

În contextul creșterii numărului accidentelor rutiere cu implicarea motocicletelor și motoretelor în sezonul estival al anului, Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor participanților la traficul rutier, în special #motocicliștilor, prudență maxim la trafic.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 iulie 2024, 17:20   230
puls

De la începutul anului 2024, Poliția Națională a înregistrat 136 accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și scuterelor, soldate cu 13 decese și 136 persoane traumatizate. Consecințele nerespectării regulilor de circulație pot fi grave, de aceea, este important să țineți cont de următoarele recomandări de securitate în trafic:

 # adoptați un comportament prudent și regulamentar;

 # circulați cu o viteză admisibilă pentru sectorul de drum și reduceți viteza în preajma trecerilor pietonale;

 # nu vă urcați la ghidonul motocicletei dacă ați consumat băuturi alcoolice sau subsanțe narcotice;

 # echipați-vă corespunzător, pentru a fi în siguranță și vizibili;

 # păstrați distanța de protecție în raport cu ceilalți participanți la traficul rutier;

 # pe timpul nopții, conectați semnalele luminoase.

Totodată, IGP recomandă părinților să nu lase minorii fără supraveghere și să nu le permită acestora să conducă motociclete sau alte mijloace de transport, fără permis de conducere pentru categoria corespunzătoare.

Pentru neglijența minorilor, părinții riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional.

Bărbat din R.Moldova, prins la volanul unui Lexus căutat prin Interpol, la PTF Stînca

Polițiștii români de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit și reținut un autoturism de lux, care figura în baza de date INTERPOL ca fiind furat din Marea Britanie. În data de 7 septembrie, în jurul orei 19:00, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat un bărbat de 45 de ani, cu cetățenie română și moldovenească, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

(VIDEO) „Afaceriști” cu droguri pe Telegram, luați pe sus de mascați, la Sîngerei

Polițiștii din Sîngerei, în comun cu procurorii din Sîngerei și cu suportul mascaților din BPDS ,,Fulger” a IGP au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani, originari din aceeași localitate, suspectați de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare prin intermediul aplicațiilor online.