„Licitația buclucașă” de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost anulată

Ministrul Andrei Spînu anunță că licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Chișinău a fost anulată, după ce au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 19 februarie 2024, 20:50   334
AIC

„Astăzi, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru participarea la licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Am avut mai multe discuții cu Agenția Proprietății Publice referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă”, scrie Spînu pe canalul său de Telegram

Potrivit lui Spînu, concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și consideră că are obligația să anuleze licitația și să inițieze o procedură nouă în termeni cât mai restrânși.

„În acest sens, am agreat ca mâine, marți, Agenția Proprietății Publice să anunțe calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cât mai largă a companiilor din domeniu, dar și respectarea tuturor rigorilor pentru buna organizare a procesului”, ma scrie acesta.

Sinteza săptămânală: SV raportează încasări de peste 780 milioane de lei

În perioada 15 - 21 aprilie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 781,4 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 114,1%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 10,7 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 112,6%.

Sinteza săptămânală: SV raportează încasări de peste 772,3 milioane de lei

În perioada 8 - 14 aprilie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 772,3 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 106,9%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 9,89 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 112,5%.

Anca Dragu se află în vizită de lucru la București, unde continuă discuțiile despre interconectarea piețelor de capital din R.Moldova și România

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, efectuează o vizită de lucru la București, unde va purta discuții cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB), Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României (BNR). Vizita are drept scop promovarea interconectării piețelor de capital din Republica Moldova și România și aprofundarea mecanismelor de supraveghere, precum și a instrumentelor de intervenție.