„Licitația buclucașă” de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost anulată

Ministrul Andrei Spînu anunță că licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Chișinău a fost anulată, după ce au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 19 februarie 2024, 20:50   349
AIC

„Astăzi, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru participarea la licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Am avut mai multe discuții cu Agenția Proprietății Publice referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă”, scrie Spînu pe canalul său de Telegram

Potrivit lui Spînu, concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și consideră că are obligația să anuleze licitația și să inițieze o procedură nouă în termeni cât mai restrânși.

„În acest sens, am agreat ca mâine, marți, Agenția Proprietății Publice să anunțe calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cât mai largă a companiilor din domeniu, dar și respectarea tuturor rigorilor pentru buna organizare a procesului”, ma scrie acesta.