Dragoste cu năbădăi pe Facebook // O chișinăuiancă a trimis zeci de mii de euro unui „american” cu care „s-a iubit” trei luni pe Messenger. Banii ar fi ajuns în Turcia

O femeie din Chișinău s-a plâns la poliție, după ce ar fi fost orbită de sentimente și a căzut în plasa escrocilor. Aceasta ar fi transmis zeci de mii de euro unui pretins cetățean al SUA, după ce a comunicat cu acesta timp de trei luni pe rețelele de socializare. Plângerea femeiei a parvenit ieri, 8 februarie, la Inspectoratul de Poliție Ciocana, din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 9 februarie 2024, 08:47   1076
Facebook

Femeia s-a plâns polițiștilor că ar fi făcut cunoștință cu un bărbat pe Facebook, care s-ar fi prezentat un cetățean american cu numele „James Williams”. Aceasta ar fi comunicat cu pretinsul american din luna decembrie a anului trecut, până luna aceasta, când acesta a dispărut fără urmă.

Individul i-ar fi scris cât de tare îi place de ea și că și-ar dori să vină în R.Moldova, doar că ar avea probleme financiare și a început să ceară bani de la ea.

Aceasta, la rândul ei, fiind orbită de sentimente, ar fi fost de acord să-i trimită bani „americanului” că acesta să-și ia bilet în R.Moldova. Femeia le-ar fi declarat polițiștilor că i-ar fi transferat individului, prin serviciul de transfer „Swift”, în mai multe tranșe o sumă de bani de aproximativ 50 000 de euro.

Sursele noastre apropiate anchetei menționează că, în conformitate cu „ordinul de plată” al băncii, beneficiarul celor 50 000 de euro nu ar fi americanul „James Williams”, ci Nagehan  Melikoglu, un cetățean turc domiciliat în orașul Istanbul, Turcia.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru PulsMedia.MD că există înregistrat așa caz.

Victima s-a dovedit a fi o femeie de 67 de ani, iar în prezent oamenii legii interprind toate măsurile de rigoare pentru a stabili identitatea și locul aflării făptașului.