(VIDEO) Afacere cu droguri pe Telegram: Doi suspecți reținuți

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun.Chișinău-Oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a doi bărbați de 30 de ani, suspectați de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 2 octombrie 2024, 11:16   178
IGP

În urma măsurilor speciale de investigație şi a acţiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că suspecții procurau droguri de diferite tipuri, prin intermediul aplicaţiei „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice. Apoi banii erau transferaţi pe alte conturi curente înregistrate în băncile comerciale din Republica Moldova pe numele persoanelor interpuse.

În timpul percheziției la domiciliile suspecților din municipiul Chișinău a fost ridicat un laborator improvizat de creștere a drogurilor, obiecte destinate pentru consumul de droguri, ghivece cu plante de cannabis  și telefoane mobile.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare persona culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane implicate în acest caz.