NEWS ALERT

Ex-secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Rusia îşi va folosi mai puternic „arsenalul de intimidare” în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, consideră că Rusia nu își va opri încercările de a menține Republica Moldova în sfera sa de influență. Fostul secretar general adjunct al NATO afirmă că țara noastră va fi „supusă celui mai feroce război hibrid practicat de Rusia” mai ales în turul doi al alegerilor prezidențiale, scrie Bursa.RO.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 10:47   62
MG

Acum, şi la turul doi pentru prezidenţiale, şi la alegerile parlamentare de la anul, Republica Moldova va fi supusă celui mai feroce război hibrid care este practicat de Rusia, nu doar în Republica Moldova, dar şi în ţările din NATO, în Statele Unite, în România şi în alte democraţii europene. De aceea va trebui să sprijinim Republica Moldova

Fostul oficial NATO consideră că cei care au votat cu opțiunea „Nu” la referendumul constituțional trebuie informați mai temeinic și trebuie să li se explice că în Europa este „mai bine, mai prosper, mai democratic, mai liber decât în societatea atât de totalitară şi de brutală pe care Rusia o reprezintă”.

Avem o treabă de făcut cu toţii pentru a convinge şi pe cei care de frica Rusiei, intimidaţi de Rusia, intoxicaţi de propaganda rusească, anti-occidentală şi anti-românească, că viaţa în Europa este mai bună. Şi cred că este obligaţia noastră să convingem un număr şi mai mare de cetăţeni ai Republicii Moldova că drumul european nu este drumul unui partid politic sau al Maiei Sandu, este un drum către un alt destin şi pentru evadarea din blestemul geografiei în care Basarabia, de-a lungul istoriei, şi Republica Moldova, în timpuri mai recente, a fost supusă.

Ministru din Guvernul Recean: „Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare”

Sergiu Lazarencu, ministru al Mediului în Guvernul Recean, a declarat că a analizat în ultimele două zile rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale. „Greșelile pe care le-am făcut ca guvernare în ultimii trei ani, dar și cum poate arăta Moldova după 3 noiembrie, în caz că câștigă Stoianoglo. Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare și nu în acest moment”.

Stoianoglo: Soluția nu este înlocuirea lui Gonța, ci desemnarea unui al doilea moderator, de la PAS

Alexandr Stoianoglo, candidatul desemnat din partea Partidului Socialiștilor, insistă ca dezbaterea electorală dintre el și candidata Maia Sandu să fie moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. Asta după ce Consiliul de Presă, dar și două televiziuni private și apropiate guvernării PAS și-au exprimat îngrijorarea față de decizia de a-l numi pe Gheorghe Gonța moderator al dezbaterilor electorale, calificând decizia drept „o lipsă de respect față de public”.

Ba e laie, ba-i bălaie. Echipa Maiei Sandu propune Consiliului de Presă să organizeze dezbaterea cu Stoianoglo

Adrian Băluțel, membru al staff-ului președintei Maia Sandu, propune Consiliului de Presă să organizeze dezbaterea pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, inclusiv să identifice unul sau mai mulți moderatori. Propunerea vine după ce echipa Maiei Sandu s-a sesizat în privința declarației critice a Consiliului de Presă și boicotul anunțat de două televiziuni private și afiliate guvernării din cauza desemnării lui Gheorghe Gonța în calitate de moderator.