NEWS ALERT

„Este clădirea Guvernului”.Președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, despre magazinul de detergenți de la parterul instanței

Livia Răilean, președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, după ce fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a sesizat pe pagina sa de Facebook despre faptul că la parterul instanței de judecată a fost deschis un magazin de detergenți.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 8 februarie 2024, 19:01   1640
JC

Potrivit Liviei Răilean, clădirea aparține Guvernului, iar Judecătoria Chișinău are încheiat contract de comodat pentru unele spații de la etajul 1.

„Judecătoria Chișinău are încheiat contract de comodat pentru unele spații de la etajul 1 în care ținem arhiva (3 încăperi), etajul 2-9 toate spațiile cu excepția spațiului unde este amplasată cantina. Holul clădirii nu îl gestionează Judecătoria Chișinău. Chiar și coridoarele instanței nu le gestionăm. Pentru ca să instalăm tabletele multifuncționale, am solicitat acordul Direcției administrare a clădirii Guvernului”, a precizat Răilean.

Potrivit contractului de comodat Judecătoria Chișinău achită doar serviciile comunale, pentru folosirea spațiului, care se calculează în dependență de metri pătrați. Respectiv, administrația Judecătoriei Chișinău nu are nici o competență de a da ceva în chirie a spațiilor care nici nu îi aparțin.

Amintim că în această seară fostul ministru al Justiției și președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, s-a arătat mirat de faptul că la parterul judecătoriei Chișinău a fost deschis un magazin de detergenți.

„Cum s-ar zice, la noi ca la nimeni!  La parterul judecătorie Chișinău a fost deschis un magazin de detergenți, lichid de spălat vasele, șampon etc. În viața mea am avut ocazia sa vizitez  zeci de Instanțe judecătorești,  în cele mai diverse țări, dar așa ceva, n-am văzut nicăieri”, scrie Tănase.

În aceeași postare, Alexandru Tănase menționează în glumă că: „Cel mai probabil,  “curățarea sistemului judecatoresc” a început și la propiu, nu doar la figurat”.

(FOTO) Reformă în justiție // Magazin de detergenți, la parterul Judecătoriei Chișinău. Ex-ministru al Justiției: „Cum s-ar zice, la noi ca la nimeni”!