Un moldovean a încercat să transporte în Franța două butelii cu agent refrigerant, dar a fost prins de polițiștii români de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova care intenționa să transporte în Franța două butelii cu agent refrigerant R32(freon), deşi nu deţinea autorizaţie de transport pentru astfel de materiale.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 4 septembrie 2024, 12:06   33
IPFR

În data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iaşi, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de pasager într-un microbuz cu destinația Franța, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani.

IPFR


Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control a descoperit, în compartimentul pentru bagaje al microbuzului, două butelii cu agent refrigerant R32(freon), cu greutate netă de 9.5 kg fiecare, pe care cetățeanul moldo-român intenționa să le transporte în Franța. În urma verificărilor specifice efectuate s-a concluzionat că bărbatul nu deţine autorizaţie de transport pentru astfel de materiale.

Bunurile descoperite, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub pentru săvârșirea infracțiunilor de transport și tranzit de substanțe și preparate periculoase și tentativă la contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.