Sergiu Rusu, șeful IP Botanica, „decorat cu steluțe noi”, după ce a refuzat mită de 20 000 de dolari

Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu, a primit de la Ministrul Afacerilor interne, Adrian Efros, următorul gradul special de comisar-șef, înainte de termen.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 31 mai 2024, 16:48   2258
MAI

Efros a subliniat faptul că astfel de acțiuni reflectă valorile fundamentale pe care trebuie să le promoveze și să le apere angajații Ministerului și Poliției.

„Vreau să mulțumesc domnului Sergiu Rusu pentru onestitatea și valorile promovate prin gestul său. El a demonstrat că în sistemul afacerilor interne activează oameni onești, oameni care apreciază valorile cu care au fost instruiți. Corupția reprezintă un risc eminent pentru securitatea Republicii Moldova și are efecte grave. Dar prin exemplul nostru trebuie să demonstrăm că putem eradica acest flagel. Această operațiune, în care a fost destructurată o grupare ce se ocupa cu activități ilegale, este o dovadă a angajamentului nostru. Gestul domnului Rusu este foarte apreciat și reprezintă un model de urmat pentru toți”, ar fi declarat Adrain Efros, ministrul MAI.

Amintim că ieri o ucrainenacă în vârstă de 36 de ani a fost reținută de SPIA și CNA, după ce a încercat să-l corupă șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din mun. Chișinău, căruia i-a propus o mită de 20 000 de dolari, însă ultimul a refuzat să ia banii și a denunțat-o pe ucrainenacă.

De luni, alegătorii pot solicita votarea cu urna mobilă

Persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni în localul secției de votare, pentru a vota la referendum și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile privind votarea la locul aflării pot fi depuse începând de luni, 7 octombrie.

Promo-LEX: Candidații la alegeri nu renunță la „pomeni” electorale, folosesc resursa administrativă și incită la ură

În primele zece zile de campanie electorală, Promo-LEX a identificat cel puțin 792 de acțiuni de promovare a candidaților al prezidențiale și a participanților la referendum. Printre încălcările identificate se numără incitarea la ură, discursul discriminatoriu, oferirea pachetelor cu produse alimentare cetățenilor și utilizarea resursei administrative.