Femeie și fiica ei stropite cu acid într-un apartament din Chișinău. Atacatorul - sub supraveghere strictă la spitalul de psihiatrie

O femeie și fiica sa s-au ales cu arsuri, după ce ar fi fost stropită cu acid de către de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. Ambele au fost preluate de ambulanță. Cazul a avut loc pe 28 februarie, iar ieri a fost făcut public pe rețelele de socializare printr-un mesaj din partea femeii care cere ajutor.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 20 martie 2024, 09:41   1762
acid

O femeie și fiica sa s-au ales cu arsuri, după ce ar fi fost stropită cu acid de către de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri.  Ambele au fost preluate de ambulanță. Cazul a avut loc pe 28 februarie, iar ieri a fost făcut public pe rețelele de socializare printr-un mesaj din partea femeii care cere ajutor. 

Potrivit poliției, victimile s-au dovedit a fi o femeie de 37 de ani și fiica ei de 7 ani. Femeia a suferit arsuri deosebit de grave, însă din fericire a fost salvată de către medici.

Pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor. 

Suspectul de 56 de ani a fost reținut. Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale.

Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

„Dragi prieteni, am primit apel de a ajuta un caz de o durere deosebită – o tânără mămică și fetița ei de doar 7 ani au fost stropite cu acid de soțul femeii. Mama e de o lună internată, stare critică! A fost în comă. Medicii au zis că e o minune că a rămas în viață. Arsuri până la os. Deja a suferit câteva intervenții. Urmează altele… Mama ne imploră să le fim alături. Nu are pe nimeni care le pot ajuta!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit femeii care a făcut public cazul, pentru început este nevoie de „o canapea care se desface”, inclusiv „suplimente de proteine și vitamine”.

„Patul pe care dormeau e ars de acid total. Inclusiv cearșafurile, pernele, plapuma. (…) Mămica e foarte slăbită”, se mai arată în postare.

Ofițerii Direcției Antidrog a INI anunță o captură de droguri de 1.700.000 lei și reținerea la Chișinău a doi cetățeni ai Ucrainei

Cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi avut rolul de curieri de droguri. Potrivit datelor din dosarul penal, cei doi ar fi fost transportați din Ucraina în Moldova de către liderul grupului infracțional, care gestiona un magazin de droguri pe aplicația Telegram.