Femeie și fiica ei stropite cu acid într-un apartament din Chișinău. Atacatorul - sub supraveghere strictă la spitalul de psihiatrie

O femeie și fiica sa s-au ales cu arsuri, după ce ar fi fost stropită cu acid de către de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. Ambele au fost preluate de ambulanță. Cazul a avut loc pe 28 februarie, iar ieri a fost făcut public pe rețelele de socializare printr-un mesaj din partea femeii care cere ajutor.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 20 martie 2024, 09:41   1825
acid

O femeie și fiica sa s-au ales cu arsuri, după ce ar fi fost stropită cu acid de către de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri.  Ambele au fost preluate de ambulanță. Cazul a avut loc pe 28 februarie, iar ieri a fost făcut public pe rețelele de socializare printr-un mesaj din partea femeii care cere ajutor. 

Potrivit poliției, victimile s-au dovedit a fi o femeie de 37 de ani și fiica ei de 7 ani. Femeia a suferit arsuri deosebit de grave, însă din fericire a fost salvată de către medici.

Pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor. 

Suspectul de 56 de ani a fost reținut. Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale.

Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

„Dragi prieteni, am primit apel de a ajuta un caz de o durere deosebită – o tânără mămică și fetița ei de doar 7 ani au fost stropite cu acid de soțul femeii. Mama e de o lună internată, stare critică! A fost în comă. Medicii au zis că e o minune că a rămas în viață. Arsuri până la os. Deja a suferit câteva intervenții. Urmează altele… Mama ne imploră să le fim alături. Nu are pe nimeni care le pot ajuta!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit femeii care a făcut public cazul, pentru început este nevoie de „o canapea care se desface”, inclusiv „suplimente de proteine și vitamine”.

„Patul pe care dormeau e ars de acid total. Inclusiv cearșafurile, pernele, plapuma. (…) Mămica e foarte slăbită”, se mai arată în postare.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.