Candidatul la Președinție care se va deplasa cu mașină blindată și va folosi avionul privat

„Pentru toți cetățenii Republicii Moldova voi fi cel mai bun președinte, iar pentru mizerabili voi fi cel mai dur dictator”, declară candidatul partidului politic „Partidul Nostru” la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Potrivit lui Renato Usatîi, schimbările pe care le va face vor implica „lupte cu grupări semipolitice-semicriminale sau pur politice și criminale”, iar în aceste condiții este conștient că va avea nevoie de protecție adecvată.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 20:08   220
Usatîi

„De aceasta, când voi fi șef de stat, Serviciul de Pază și Protecție de Stat va fi unul dintre cele mai puternice din lume. Da, va trebui să mă deplasez într-o mașină blindată, așa cum am făcut când eram primar de Bălți și am declarat război celor care controlau ilegal veniturile în piețele din municipiu”, a declarat Usatîi, scrie IPN.

Candidatul susține că, pe vremea când a fost primar de Bălți, a avut oferte „generoase” ca să nu să se implice în diverse procese și, de asemenea, a fost amenințat cu moartea. În acea perioadă purta vestă antiglonț, însă veniturile piețelor din Bălți au crescut cu 200% într-un timp foarte scurt. Au apărut bani pentru modernizarea pieței second-hand de pe strada Pușkin. Au apărut bani și pentru reparația străzii de lângă piața Baiducov, precum și pentru alte proiecte, a exemplificat Renato Usatîi.

„Eu nu voi fi președintele țării care face poze în coadă la vamă. Dacă va fi necesar pentru interesul economic al țării, mă voi deplasa peste hotare cu avion privat”, mai spune Renato Usatîi.

Ursula von der Leyen va prezenta curând, la Chișinău, un nou instrument de asistență UE pentru Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta săptămâna viitoare la Chișinău un nou instrument de asistență financiară pentru Moldova, au declarat surse de la Bruxelles Europei Libere. Mecanismul de Reformă și Creștere este deja folosit de UE pentru a stimula transformările din țările din Vestul Balcanilor, pentru care a fost lansat în luna mai a anului curent.

VIDEO // „Furtună” de minciuni la Bălți: Victoria Furtună începe campania electorală cu propagandă: „Dacă România vrea să se unească cu Moldova, atunci să se numească Moldova cea Mare”

Victoria Furtună, despre care presa de la Chișinău a scris că ar fi candidatul marionetă al fugarului Ilan Șor în cadrul scrutinului prezidențial, și-a făcut apariția în fața alegătorilor din Bălți. Aceasta a vorbit mai mult despre referendum decât despre propria campanie electorală, lansând mai multe sperietori despre viitorul R. Moldova în Uniunea Europeană, scrie Nordinfo.MD.