„Business ca în R.Moldova”. MAI vinde măști cu 40 de bani per bucată, cumpărate în pandemie cu 2,50 lei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) scoate la vânzare 79.000 de măşti medicale. Acestea au fost achiziționate încă în perioada pandemiei, la preț de 2,5 lei bucate.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 17 iulie 2024, 15:33   486
MAI

Măștile în trei straturi au fost cumpărate în anul 2020, de către Agenția Rezerve Materiale.  Termenul de valabilitate a lor expiră în luna octombrie 2024, scrie Realitatea.MD.

Aşadar, autoritățile au decis să le comercializez la preţ redus şi le vor vinde cu 40 de bănuți pentru o unitate, inclusiv TVA. Tariful stabilit este mai mic, din cauza termenului de valabilitate redus.

MAI precizează că a transmis un demers către Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate, solicitând notificarea spitalelor și centrelor medicilor de familie despre posibilitatea achiziționării măștilor medicinale. Pe 25 aprilie 2024 autoritatea a comunicat că nu a identificat instituții care al dori să le cumpere.

Ministerul precizează că și Agenția Rezerve Materiale a recepționat cinci refuzuri din partea instituțiilor medicale, privind achiziționarea măștilor.

UE oferă Moldovei 9,5 milioane de euro pentru a face față provocărilor de securitate

Republica Moldova va beneficia de un suport financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a-și întări capacitatea de a face față provocărilor de securitate și pentru a sprijini procesul său de integrare în UE. Suportul financiar va fi oferit în cadrul Proiectului „EU4 Moldova Rezilientă – Stat Sigur, Comunități Puternice”, finanțat de Comisia Europeană și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, transmite ipn.md

Milioane de lei pentru petrecerea grandioasă de Ziua Independenței. Ce ascunde Guvernul

O petrecere de proporții va marca cei 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, însă nu fără controverse. Guvernul a decis să organizeze un eveniment de trei zile, invitând artiști și trupe de renume, atât locale, cât și internaționale, conform RISE Moldova. Printre artiștii invitați se numără Okean Elzy, Vama, Subcarpați, Alternosfera și câștigătoarea Eurovision 2023, Loreen.