Casă de 174 mp și Mitsubishi Outlander - în valoare de „0” lei. Cine este noul director adjunct al Serviciului

Noul șef al Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, l-a prezentat astăzi pe noul șef-adjunct al Seriviciului Vamal, dar care totodată va deține și funcția de șef al Departamentului antifraudă și conformare.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 12 septembrie 2024, 17:29   1573
SV

Este vorba despre Radu Radu, consultant principal în Direcția Generală Juridică a Secretariatului Parlamentului. Anterior, Radu Radu a activat în cadrul Centrului Național Anticorupție, la o casă de avocatură, precum și în domeniul privat.

Potrivit declarației de avere pentru 2023, Radu Radu a declarat un salariu de 250 012,09 lei, de la secretariatul Parlamentului, dar și o indemnizație de 36 618,68 lei.

În declarația sa Radu scrie că familia sa deține o casă dobândită în 2000, cu o suprafață totală de 174,3 metri pătrați, a cărui valoare este în sumă de 0,00 lei.

Familia Radu mai deține și două mașini de teren de marca Mitsubishi, un Outlander fabricat în 2008 și dobândit în 2012 în valoare de „0,00” lei, dar și un Pajero Sport fabricat în 2066 și dobândit în 2013, care valorează 200 000 de lei.

Acesta este membru al Asociației Obștești „Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova”, dar și membru al organizației „International Police Association”.

Sursele PulsMedia.MD susțin că Radu Radu este în strânse legături de prietenie cu Alexandru Iacub, noul șef la Serviciului Vamal. Un alt prieten pe care l-a numit Iacub recent în funcția de șef al Direcției Integritate și Supraveghere, ar fi Vadim Juravschi.

ANRE a aprobat micșorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. ”Energocom”, dar facturile consumatorilor finali rămân neschimbate

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de către S.A. ”Energocom”, furnizorul central de energie electrică, în cuantum de 1,80 lei/kWh (fără TVA). Acest preț este cu aproximativ 21% mai mic față de prețul în vigoare, scrie Bizlaw.MD.

Peste 1300 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova săptămâna trecută. Autoritățile recomandă vaccinarea

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. În perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1310 cazuri de COVID-19 (dintre care 271 în regiunea transnistreană), fiind cu 15% mai puțin față de săptămâna precedentă. Autoritățile de resort recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei, comunică MOLDPRES.