Guvernul: În Republica Moldova nu vor fi create tabere pentru migranți

Publicația britanică The Times a scris, cu referire la un diplomat european, numele căruia nu este precizat, că autoritățile de la Bruxelles ar urma să creeze tabere pentru migranții vizați de procedurile de expulzare în Republica Moldova, Serbia și Albania.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 7 octombrie 2024, 18:43   39
Migranți
„Uniunea Europeană va înființa tabere de deportare în țările care doresc să adere la bloc, cum ar fi Serbia, Albania și Moldova, în cadrul unor planuri care vor fi discutate de liderii europeni”, se precizează în material, transmite Realitatea.MD.

Jurnaliștii susțineau că săptămâna viitoare ar urma să aibă loc anumite discuții despre crearea punctelor de găzduire a migranților ilegali, înainte ca aceștia să fie trimiși în țara de origine.

Subiectul a fost preluat rapid de presa pro-Kremlin de la Chișinău și analizat pe canale de Telegram asociate cu politicieni din cadrul opoziției.

Responsabilii de la Chișinău infirmă zvonurile. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, este vorba despre o speculație, iar guvernarea din țara noastră nu va accepta asemenea propuneri.

„Pe lista fabulațiilor a apărut una nouă, potrivit căreia Republica Moldova ar urma să găzduiască un centru pentru solicitanții de azil respinși și vizați de procedurile de expulzare. Să fie clar: Guvernul nu discută o astfel de propunere și nu va accepta asemenea idei”, a transmis Vodă.

Precizăm că aceste nu este primul fals despre migranții care vor ajunge în Moldova. Bunăoară, anterior se difuzau informații precum să Germania ar reloca migranții în țara noastră și documente false, atribuite Ministerului Muncii, despre pretinsa angajare obligatorie a lor. Zvonurile au fost infirmate de către autorități.

Andrei Năstase solicită PG investigarea împrumuturilor contractate de guvernarea PAS: „Datoria s-a dublat și a ajuns la 113 mlrd lei, iar asta afectează grav viitorul țării”

Candidatul declarat la Prezidențiale, Andrei Năstase, a depus astăzi o sesizare către Procurorul General, în care solicită investigarea urgentă și detaliată a modului în care au fost gestionate toate împrumuturile contractate de Republica Moldova, atât la nivel național, cât și internațional, în ultimii ani.

(VIDEO) Veronica, sora lui Renato Usatîi, despre fratele său: „Este omul faptelor!”

„Dacă pur și simplu aș trece pe o listă toate faptele pe care le-a făcut, l-aș vota, este om al faptelor!”. Este declarația făcută de Veronica Schmidt, sora lui Renato Usatîi, duminică seara, 6 octombrie curent, în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”. Aceasta a vorbit cu mândrie despre fratele său, inclusiv despre istoriile din copilărie, care îl definesc pe Renato ca o persoană empatică, cu valori și cu un sentiment autentic de patriotism.