NEWS ALERT

Stoianoglo acceptă invitația lui Sandu la dezbateri electorale fără moderator

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de șef de stat, Maia Sandu, l-a invitat astăzi pe Alexandr Stoianoglo, candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la dezbateri electorale fără moderator. La scurt timp după lansarea invitației, Stoianoglo a acceptat provocarea.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 15:36   253
AS MS

Dezbaterile ar urma să aibă loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii din capitală.  

„Domnule Stoianoglo, am vrut o dezbatere despre Moldova și soarta țării. Dumneavoastră ați transformat-o într-o dezbatere despre moderator. Nu asta așteaptă moldovenii. Oamenii vor să vadă planul meu și planul dumneavoastră pentru Moldova. Să scoatem moderatorul din discuție. Dumneavoastră sunteți contracandidatul, anume dumneavoastră trebuie să le vorbiți oamenilor”, a specificat Maia Sandu.

Candidata a propus ca discuțiile să se desfășoare fără moderator. „Așadar, duminică, la ora 10, vă aștept la Palatul Republicii, unde vom discuta în doi fără moderator - eu vă voi adresa 10 întrebări și dumneavoastră îmi veți adresa 10 întrebări. Oamenii au înțelepciunea să decidă singuri ce fel de președinte își doresc. Nu vă fie frică”, a afirmat Maia Sandu.

„Desigur, accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte convenabile.

Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția. Vă mulțumesc pentru acest lucru”, anunță Stoianoglo.

De asemenea, șeful Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel, a informat că a fost acceptată și invitația Moldova 1 și a Consiliului de Presă de a merge luni la dezbaterea organizată la televiziunea națională.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo urmează să se confrunte în turul doi al alegerilor prezidențiale. Scrutinul ar urma să aibă loc la două săptămâni de la data primului tur al alegerilor – pe 3 noiembrie.


 

Ministru din Guvernul Recean: „Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare”

Sergiu Lazarencu, ministru al Mediului în Guvernul Recean, a declarat că a analizat în ultimele două zile rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale. „Greșelile pe care le-am făcut ca guvernare în ultimii trei ani, dar și cum poate arăta Moldova după 3 noiembrie, în caz că câștigă Stoianoglo. Nu Maia Sandu trebuie pedepsită prin vot, pentru greșelile pe care le-am făcut ca guvernare și nu în acest moment”.

Stoianoglo: Soluția nu este înlocuirea lui Gonța, ci desemnarea unui al doilea moderator, de la PAS

Alexandr Stoianoglo, candidatul desemnat din partea Partidului Socialiștilor, insistă ca dezbaterea electorală dintre el și candidata Maia Sandu să fie moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. Asta după ce Consiliul de Presă, dar și două televiziuni private și apropiate guvernării PAS și-au exprimat îngrijorarea față de decizia de a-l numi pe Gheorghe Gonța moderator al dezbaterilor electorale, calificând decizia drept „o lipsă de respect față de public”.

Ex-secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Rusia îşi va folosi mai puternic „arsenalul de intimidare” în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, consideră că Rusia nu își va opri încercările de a menține Republica Moldova în sfera sa de influență. Fostul secretar general adjunct al NATO afirmă că țara noastră va fi „supusă celui mai feroce război hibrid practicat de Rusia” mai ales în turul doi al alegerilor prezidențiale, scrie Bursa.RO.