PSRM oferă detalii despre dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. Locația și ziua propusă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că dezbaterea electorală dintre candidatul său la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, și candidata PAS, Maia Sandu, vor avea loc la Palatul Republicii din Chișinău. Transmisiunea în direct va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. PSRM a menționat că data dezbaterilor încă nu a fost convenită: echipa lui Stoianoglo insistă ca acestea să aibă loc în această duminică, iar echipa Maiei Sandu – joi sau vineri.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 14:17   399
MS AS

După brifingurile din 21 octombrie, candidatul PSRM a propus utilizarea unei platforme neutre, în timp ce echipa președintei Maia Sandu a optat pentru organizarea dezbaterilor la televiziunea publică. În final, s-a convenit ca locația să fie Palatul Republicii, iar transmisia să fie asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Discuțiile sunt în prezent axate pe data dezbaterilor. Echipa lui Alexandr Stoianoglo a propus ziua de joi, 31 octombrie, însă echipa Sandu a respins această dată, insistând pe desfășurarea evenimentului joi sau vineri în această săptămână. În încercarea de a găsi un compromis, echipa Stoianoglo a propus ziua de duminică, dar încă nu s-a ajuns la un acord final.

În ceea ce privește moderatorul, echipa Stoianoglo l-a propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța. Deși inițial reprezentantul echipei Sandu a ezitat în a-l accepta, menționând că propunerea va fi analizată intern, ulterior l-au acceptat pe Gonța ca moderator. La această etapă, discuțiile se poarta pe marginea zilei. Noi rămânem la soluția de compromis – ziua de duminică, 27 octombrie.

Menționăm că formatul și structura dezbaterilor nu au fost încă stabilite”, se arată într-un comunicat publicat de PSRM.

Precizăm că, pe 20 octombrie, au avut loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. În urma scrutinului, niciunul dintre cei 11 pretendenți înscriși în cursă nu a obținut majoritate de voturi, astfel, peste două săpătămâni, va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la care vor concura cei doi candidați care au acumulat cele mai multe sufragii: Maia Sandu de la PAS și Alexandr Stoianoglo de la PSRM.

Fugarul Ilan Șor amenință că va anula rezultatele referendumului

Oligarhul fugar, condamnat la 15 ani de pușcărie, Ilan Șor, amenință că va anula rezultatele referendumului din 20 octombrie, unde majoritatea a decis modificarea Constituției în vederea integrării europene. În declarațiile sale, făcute publice printr-un filmuleț pe rețele, politicianul nu a spus însă cum ar urma să realizeze acest lucru.