O persoană, declarată non grata după scandalul de spionaj în Parlament

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat repetat la Ministerul Afacerilor Externe, la 1 august. Oficialului i-a fost exprimat protestul în legătură cu actul de spionaj, în care funcționari din Parlament și Poliția de Frontieră ofereau informații angajatului ambasadei Rusiei. Astfel, atașatul militar al Ambasadei ruse la Chișinău, a fost declarat persona non grata.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 1 august 2024, 10:39   1433
Ambasada

„Toate aceste gesturi sunt neprietenești. În ambasada noastră nu au mai rămas mulți diplomați. Știți că Federația Rusă mereu va găsi răspunsuri adecvate”, a declarat Vasnețov la ieșirea de la MAE.

Amintim că, un funcționar din Parlament și altul din Poliția de Frontieră au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Moldovei. Potrivit PCCOCS, aceștia ar fi comunicat informații angajatului unei ambasade de la Chișinău, pentru a fi 

Potrivit surselor este vorba despre șeful Direcției Juridice a Parlamentului, Ion Creangă, dar și angajatul IGPF, Igor Ivanița.

Potrivit PCCOCS, „Conducerea Parlamentului, de comun cu Secretariatul Parlamentului acordă tot suportul necesar organelor de drept în vederea continuării obiective a investigațiilor și elucidării cazului. Potrivit legii, persoana beneficiază de prezumția nevinovăției până la finalizarea acțiunilor procesual penale”.


Atât funcționarul de la Parlament, cât și polițistul de frontieră ar fi fost recrutați să spioneze pentru Moscova de asistentul atașatului militar al Ambasadei Ruse la Chișinău. 

Bărbat din R.Moldova, prins la volanul unui Lexus căutat prin Interpol, la PTF Stînca

Polițiștii români de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit și reținut un autoturism de lux, care figura în baza de date INTERPOL ca fiind furat din Marea Britanie. În data de 7 septembrie, în jurul orei 19:00, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat un bărbat de 45 de ani, cu cetățenie română și moldovenească, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

(VIDEO) „Afaceriști” cu droguri pe Telegram, luați pe sus de mascați, la Sîngerei

Polițiștii din Sîngerei, în comun cu procurorii din Sîngerei și cu suportul mascaților din BPDS ,,Fulger” a IGP au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani, originari din aceeași localitate, suspectați de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare prin intermediul aplicațiilor online.