Polițiștii români de frontieră au lăsat un moldovean fără Mercedes. Autoturismul furat din Italia

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 august 2024, 15:59   313
Mercedes

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie italiană și Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia. 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul din Italia, contra sumei de 18.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

(VIDEO) Tragicul accident de la Sîngerei // A mai murit o persoană. Poliția Națională publică imagini cu momentul impactului

Astăzi, în apropierea satului Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare s-a constatat că un bărbat de 36 de ani din municipiul Bălți, care conducea un microbuz de marcă Renault, a tamponat lateral o Toyota condusă de o femeie de 40 de ani, din raionul Sîngerei. În urma impactului, șoferița a decedat la fața locului.