(CONFIRMAT) „Tentativă de jaf, eșuată la MAIB”. Făptașul a dat bir cu fugiții, dar a fost încătușat de oamenii legii

Un individ a fost încătușat pe urme fierbinți, de către angajații Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, după ce în această dimineață ar fi încercat să jefuiască sediul central al MAIB (Moldova Agroindbank), de pe strada Constantin Tănase 9, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 iunie 2023, 13:38   1541
„Tentativă de jaf, eșuată la MAIB”. Făptașul a dat bir cu fugiții, dar a fost încătușat de oamenii legii

UPDATE // Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și a declarat că  în urma verificărilor nu au fost depistate obiecte explozive și este absolut exclus orice risc pentru viața cetățenilor.


„Toate organele abilitate se află la fața locului și stabilesc circumstanțele. Cu detalii vom reveni pe parcurs. Un suspect a fost reținut și mașina cu care s-a deplasat persoana de la bancă la fel. Colegii noștri stabilesc circumstanțele, inclusiv motivul”, susține Fetco.


Potrivit surselor, aamenii legii au fost puși pe jar  în jurul orei 10:57, de către paznicul instituției.

Acesta ar fi sunat la serviciul 112 și ar fi anunțat că o un individ cu cagulă pe cap s-ar fi apropiat de el și i-ar fi zis că vrea să jefuiască banca.

Ulterior, acesta ar fi lăsat pe podea un  pachet suspect și un telefon, după care a dat bir cu fugiții. Acesta ar fi urcat într-un automobil de marca KIA Sorento cu plăcuțe de înmatriculare din stânga Nistrului și s-a deplasat într-o direcție nbecunoscută.

Sursele noastre apropiate anchetei susțin că oamenii legii au stabilit identitatea făptașului, iar cu puțin timp în urmă acesta a fost reținut și este escortat la inspectorat pentru a fi audiat.