Patru kilograme de marijuana ridicate în cadrul unor percheziții efectuate astăzi de polițiștii și procurorii din UTA Găgăuzia

În dimineața de astăzi, 29 iulie 2024, angajații Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia împreună cu procurorii din cadrul Procuraturii UTA Găgăuzia, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” și Direcțiilor Chinologice ale IGP și IGPF, au fost efectuate 5 percheziții la domiciliile figuranților pe teritoriul raioanelor Vulcănești și Ceadâr-Lunga, în cadrul unei cauze penală de trafic de droguri (art. 217/1 al. (3) lit. b), f) CP RM).

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 iulie 2024, 17:07   275
igp

În urma perchezițiilor efectuate  la domiciliile a trei figuranți au fost depistate și ridicate: substanța psihotropă „Metadonă” în tablete, substanță psihotropă sintetică „Sare”, masă vegetală uscată asemănătoare după miros cu marijuana în cantitate aproximativă de 4.5 kg, carduri, telefoane mobile, aparate artizanale de consum a substanțelor interzise și două cântare electronice de scară mică utilizate în cadrul activității infracționale a grupului criminal nominalizat.

Unul din bănuiți a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, fiind cercetat în stare de libertate și într-un alt dosar de circulație ilegală a drogurilor.

Alți doi suspecți se eschivează de la organul de urmărire penală, la moment  fiind întreprinse măsuri pentru localizarea acestora.

Bărbat din R.Moldova, prins la volanul unui Lexus căutat prin Interpol, la PTF Stînca

Polițiștii români de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit și reținut un autoturism de lux, care figura în baza de date INTERPOL ca fiind furat din Marea Britanie. În data de 7 septembrie, în jurul orei 19:00, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat un bărbat de 45 de ani, cu cetățenie română și moldovenească, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

(VIDEO) „Afaceriști” cu droguri pe Telegram, luați pe sus de mascați, la Sîngerei

Polițiștii din Sîngerei, în comun cu procurorii din Sîngerei și cu suportul mascaților din BPDS ,,Fulger” a IGP au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani, originari din aceeași localitate, suspectați de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare prin intermediul aplicațiilor online.