Maia Sandu, întrevedere cu reprezentanții minorităților naționale: „În UE, toate comunitățile etnice sunt protejate, își dezvoltă cultura, limba și tradițiile”

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat marți, 8 octombrie, cu reprezentanții mai multor asociații ale minorităților etnice. Candidata la șefia statului a chemat la unitate și a subliniat că aderarea la Uniunea Europeană oferă beneficii pentru toți cetățenii, indiferent de apartenența etnică.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 8 octombrie 2024, 16:17   44
MS

Maia Sandu a vorbit cu cetățenii despre coeziunea socială și parcursul spre o familie a păcii - „cel mai important obiectiv al programului său electoral. 

„În ultimii ani, am făcut tot ce ne-a stat în puteri să păstrăm acasă pacea și buna înțelegere. Am discutat cu reprezentanții mai multor asociații ale minorităților etnice cum putem contribui fiecare la coeziunea socială și la parcursul nostru spre o familie a păcii - cel mai important obiectiv din Planul meu pentru Moldova”, a spus candidata PAS, citată de Moldpres.MD.

Candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova a relevat că puterea se află în mâinile cetățenilor, în unitate. 

„Chiar dacă trăim cu un război la hotar, de care unii, fără scrupule, profită ca să semene frică și panică la noi acasă, instituțiile au menținut ordinea, iar societatea și-a păstrat unitatea. Mereu am avut discuții cu toate comunitățile din societate, cred în valoarea fiecărui om și sunt convinsă că puterea noastră vine din unitatea noastră. Niciodată nu am ales între un cetățean și altul, între a cui sărbătoare e mai „adevărată”, vreau și cred că putem conviețui - fiecare cu memoriile, durerile și bucuriile sale. Nimeni nu ne poate certa din afară dacă noi înșine o să fim uniți și n-o să cădem în plasa celor care instigă la ură”, a precizat candidata la șefia statului.

Maia Sandu a subliniat că la alegerile din 20 octombrie cetățenii vor decide soarta țării pentru următoarele decenii.

 „Atunci când am promis să găsim bani pentru Programul „Satul European”, la fel, n-am făcut diferență între localități - au primit bani primăriile din toate regiunile, de la Edineț la Taraclia. Noi investim într-o viață mai bună, ei aruncă bani în minciuni și cumpărare de voturi. Aderarea la Uniunea Europeană este bună pentru toți cetățenii. În UE, toate comunitățile etnice sunt protejate, își dezvoltă cultura, limba și tradițiile. Pe 20 octombrie vom decide care ne va fi soarta pentru următoarele decenii. Să nu lăsăm micile diferențe dintre noi să ne oprească din drumul către pace și prosperitate pentru toți”, a remarcat Maia Sandu.

Maia Sandu candidează pentru cel de-al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova, fiind înaintată și susținută de PAS.

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cursa pentru Președinție au fost înscriși 11 candidați electorali. Campania electorală se va încheia pe 18 octombrie.

(VIDEO) Flashmob în Scuarul Catedralei din Chișinău. Moldovenii au fost îndemnați să iasă la vot

Au rămas zile numărate până la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, iar în acest context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a organizat un flashmob pentru a încuraja publicul larg și în special tinerii și tinerele de 17 și 18 ani să meargă la votare la 20 octombrie 2024 și să aleagă în mod conștient opțiunea favorită.

(VIDEO) Casa unui politician din Bălți, afectată de incendiu. Deconspiratoarea lui Șor crede că este o răfuială politică

Casa unui politician din municipiul Bălți a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață. Este vorba de bunul imobil al președintei Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru. Salvatorii au intervenit prompt la fața locului pentru a stinge flăcările și investighează acum cauzele posibile ale incidentului.