Fostul ministru Spatari dă o palmă autorităţilor pentru restricţiile de la Aeroport: Oamenii aşteaptă avioanele uzi

Fostul ministru al Protecției Sociale, Marcel Spătari, a criticat dur decizia autorităților de a impune restricții de acces în clădirea Aeroportului. Ex-oficialul urma să călătorească de la Chişinău la Bucureşti şi s-a pomenit că ar putea pierde avionul din cauza rândurilor de la controlul de paşapoarte.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 5 septembrie 2024, 11:02   314
spatari

În acelaşi timp, Spatari a relatat pe reţelele de socializare că oamenii sunt nevoiţi să petreacă timpul în ploaie, aşteptând rudele care revin din străinătate, deoarece măsura este impusă „în scopul asigurării unui confort optim, unui climat liniștit”. 


„Am stat în terminal până s-a anunțat îmbarcarea și abia atunci mi-am dat seama că mai e un ceva între București și Chișinău. La controlul de pașapoarte era coadă. În 1997‐98 mergeam la București cu trenul „Prietenia”. Eram minor, n-aveam buletin sau pașaport. Mă legitimam cu un act numit „forma numărul 4” (sau 14, sau 40, nu țin minte) — era o hârtie cu o poză 3/4 pe care era scris, probabil de mână, cum mă cheamă și al cui sunt. Azi ca să merg la Viena nu mă verifică nimeni de pașaport. Ca să ajung la Chișinău, trebuie să stau la coadă. Pentru că România e în zona Schengen, iar Republica Moldova e în zona de tranzit.La Aeroportul din Chișinău intrarea în clădire este permisă doar celor care au bilet de zbor, și asta „în scopul asigurării unui confort optim, unui climat liniștit”. Așa că oamenii care au venit să-și întâmpine persoanele dragi stau afară, în ploaie, în fața clădirii. Așteaptă, uzi, avioanele. În schimb în interior e un confort optim. Mă bucur că măcar pe Cuțu nu-l alungă afară, că și așa e tare ud sărmanul”, a relatat Spatari, citat de Realitatea.MD.


Precizăm că, de câteva luni accesul în clădirea Aeroportului Internațional Chișinău se permite doar persoanelor care dețin bilet la avion și acte de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor. Conform autorităților, măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță.