Și-a omorât soacra cu toporul și a vrut să-și ucidă soția. Bărbat condamnat la ani grei de pușcărie, la Criuleni

Un bărbat de 59 de ani din Criuleni, a fost condamnat la 25 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru omor și tentativă de omor.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 august 2024, 11:25   138
judecată

La data de 12 octombrie 2023, aproximativ la orele 22:30, inculpatul, aflându-se la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Criuleni, împreună cu soția și soacra sa, i-a aplicat patru lovituri cu un cuțit de bucătărie în regiunea pieptului și patru lovituri cu un topor în regiunea capului, soacrei sale. Din păcate, victima a decedat pe loc.

Totodată, acesta i-a aplicat lovituri cu ascuțișul toporului în regiunea capului și soției sale. Din fericire, femeia a reușit să scape cu viață, dar prefăcându-se moartă. Ulterior, ea a fost transportată la Spitalul de Urgență din municipiul Chișinău.

Veronica Mihailov-Moraru: despre vetting: Este mai bine să se aștepte un timp pentru a se evalua judecători care să se credibilizeze în funcțiile lor decât să se continue să se facă justiție cu judecători care sunt considerați lipsiți de integritate

Procesul de vetiting decurge într-o dinamică pozitivă, spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Invitată în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, ministra a menționat că necesitatea exercițiului de vetting a fost dictată, în primul rând, de neîncrederea cetățenilor în actul justiției.