EXCLUSIV // Vameș din R.Moldova, fost vicepreședinte de raion, reținut cu focuri de armă de SBU în Ucraina, într-un dosar de contrabandă

Un angajat al Serviciului Vamal al R.Moldova, fost consilier raional, vicepreședinte de raion și ex-șef al Agenției de Mediu, ar fi fost reținut acum câteva zile de ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei, într-un dosar dosar de contrabandă, susțin sursele PulsMedia.MD din cadrul Serviciului Vamal al R.Moldova.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 26 iulie 2024, 16:09   4322
SBU

Este vorba despre Anatolie Bazilevici, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale Sud a SV, din postul vamal Giurgiulești 2. Acesta împreună cu un vameș ar fi introdus fraudulos în ucraina mai multe dispozitive tehnice, printre care și telefoane mobile, prin postul vamala Giurgiulești 2 - Rreni

Sursele noastre menționează că Bazilevici ar fi trecut pe teritoriul Ucrainei, la data de 24 iulie curent, cel puțin de două ori cantități majore de tehnică, din schemă făcând parte și un vameș din Ucraina, iar a treia oară când a trecut frontiera moldo-ucraineană, acesta a dat peste ofițerii SBU.

Bazilevici ar fi încercat să dea bir cu fugiții de la fața locului, dar a fost reținut cu focuri de armă de către SBU. Se presupune că în timpul reținerii acesta ar fi fost îmbrăcat în uniforma de serviciu. În ziua reținerii, Bazilevici ar fi ieșit din tură.

Potrivit Tatianei Bogdan-Șompol, ofițerul de presă al Serviciului Vamal, în baza raportului șefului biroului vamal Sud a fost demarată o anchetă de serviciu.

„Direcția integritate și supravegherea întreprinde acțiuni în vederea aflării informațiilor pe caz și întreprinderea măsurilor în raport cu funcționarul vamal”, susține reprezentantul SV.

Solicitat telefonic, Maxim Alexei, șeful Interimar al Direcției Securitate Internă a SV, a confirmat pentru PulsMedia.MD reținerea vameșului, informație despre care s-a comunicat verbal între cele două părți, însă nu ne poate oferi mai multe detalii.

Potrivit lui Maxim a fost demarată o anchetă de serviciu, iar autoritățile așteaptă ca Procuratura Ucraineană și SBU să informeze oficial organele de drept ale R.Moldova, pentru a-l putea suspenda din funcție pe vameș.

Anatolie Bazilevici, ar fi fost angajat în Serviciul Vamal, acum aproximativ un an, după ce o perioadă a deținut funcția de șef al Agenției pentru Mediu SUD.

Bazilevici a mai deținut și funcția de vicepreședinte al raionului Cantemir, dar și consilier raional din partea PDM:

EXCLSUIV (VIDEO 18+) Noi imagini cu membrul partidului „Renaștere”, care s-a luat de piept cu poliția, după ce a fost prins băut la volan, la Ceadîr-Lunga

Reporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia unor imagini noi cu Ivan Patosca, membru al Partidului Politic „Renaștere”, totodată soțul Irinei Patosca, președintele organizației teritoriale „Ceadîr-Lunga” al aceluiași partid, care s-a dat în spectacol și a agresat agenții de patrulare, după ce l-au prins băut la volan.