(VIDEO) Vindeau pastile de slăbit cu efect psihotrop. „Afacerea” , dată peste cap de INI

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță la Chișinău o captură de pastile pentru slăbit, cu efect psihotrop, de circa 150.000 de lei, precum și bani care ar fi rezultat din vânzări de pastile – peste 300.000 de lei și 5.000 de euro.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 august 2024, 11:38   733
igp

Captura a avut loc în cadrul perchezițiilor domiciliare la cinci bănuiți cu vârste cuprinse între 22 și 55 de ani în Chișinău. Celor 1.500 de capsule ridicate se adaugă alte șase colete din Kazahstan, cu astfel de capsule, ridicate în cadrul percheziției din incinta unei filiale a Poștei Moldovei, trimise pe numele bănuiților.

Ofertele de vânzare a pastilelor pentru slăbit erau publicate pe o platformă de anunțuri, fără ca însă potențialii clienți să cunoască despre faptul că acestea conțineau și o substanță psihotropă.

Ulterior ridicării pastilelor, acestea au fost remise spre expertizare.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de aplicare a arestului preventiv, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii arestului de la domiciliu. Ulterior, chiar dacă procurorii PCCOCS au contestat, instanța le-a respins recursurile. Acum, învinuiții sunt cercetați în libertate, sub control judiciar, iar pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.