(SURSE) „Breaking Bad” de Chișinău. Cine este „dealerul în halat alb” reținut de INI și PCCOCS

Inspectoratul General al Poliției au anunțat astăzi printr-un comunicat de presă despre faptul că ofițerii DCCO a INI au reținut, pentru a doua oară în acest an, un angajat al unei instituții medicale, dar și pe concubina sa pentru că ar fi pregătit și comercializat droguri. Potrivit surselor este vorba despre un angajat la Institutului Mamei și Copilului.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 1 septembrie 2023, 14:24   2040
IMC

Sursele noastre susțin că individul în vârstă de 30 de ani ar fi Boris Șchilniuc, din cadrul Secției Medicină Nucleară din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit comunicatului, acesta, dar și concubina în vârstă de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. 

„Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri de unde erau ridicate de clienți. În luna mai bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile”, se menționează în comunicat.


Conform aceluiași comunicat remis astăzi de IGP, la expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate, angajatul IMC, împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. 

(VIDEO) Angajat al unei instituții medicale, reținut după ce s-a apucat din nou de vândut droguri

Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În rezultatul perchezițiilor la domiciliul lor polițiștii au depistat peste 200 grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2400 de euro și 3000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.