Licitație fără rivali: Lagardère, singurul jucător în cursa pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău

Astăzi, 9 septembrie, la ora 12:00, s-a încheiat licitația pentru adjudecarea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. „La concurs s-a înscris o singură companie”, informație confrimată de PR Managerul aeroportului, Natalia Cojocaru – Lagardère, care luptă de mai bine de jumătate de an fără concurență pentru aceste spații, scrie Bani.md.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 9 septembrie 2024, 15:15   258
AIC

Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat de două ori. Prima licitație a fost anunțată la data de 18 ianuarie, în condițiile în care în concurs s-au înscris doar două companii: Lagardère și LeBridge.

La începutul lunii martie, autoritățile au anunțat o nouă licitație, iar pe 25 martie una dintre cele două companii a anunțat că s-a răzgândit și nu va mai participa la licitația repetată. APP a decis să modifice condițiile de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale de renume.

Pe 29 martie, administrația Aeroportului Chișinău anunța lansarea celei de-a treia licitații, iar pe 21 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările legislative care extindeau termenul de arendă a spațiilor comerciale, adoptate la inițiativa deputatului Radu Marian. Legea a fost reexaminată și revotată în Parlament.