EXCLUSIV // (AUDIO) „Eu nu am răbdare!”. Ședința de la Procuratura Anticorupție în cadrul căreia Veronica Drăgălin i-a umilit pe procurori și ofițerii CNA

Reporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia unei înregistrări audio, de la ședina organizată de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, în urma căreia aceștia au depus o plângere colectivă pe numele lui Drăgălin prin care o acuză de intimidare.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 iunie 2023, 12:54   9421
Drăgălin
„Și eu nu am răbdare să intru eu personal cu echipe de mascați, la cineva în casă, la ora 6 dimineață, față de copii voștri, soțiile, soții voștri, să fiți arestați, puși în cătușe și trimiși la închisoare. Eu nu am răbdare să se întâmple lucrul acesta. Eu personal o să fiu acolo!”, acesta ar fi mesajul cu care șefa Procuraturii Anticorupție, ar fi încercat să-și intimideze colegii, dar și ofițerii CNA.


„Eu nu am răbdare!”. Ședința de la PA în care Veronica Drăgălin i-a umilit pe procuorurii anticorupție și ofițerii CNA


Amintim că anterior presa a scris despre faptul Veronica Dragalin, și-a amenințat subalternii cu percheziții și dosare și le-a cerut celor care se simt cu musca pe căciulă să-și dea benevol demisia pentru a evita acest lucru.

Dragalin ar fi convocat miercuri, 7 iunie, o adunare, la care, pe lângă procurorii anticorupție, i-a invitat și pe ofițerii CNA, dar le-a solicitat să nu-i comunice șefului lor, Iulian Rusu, deoarece ședința este una secretă. Totuși, cineva i-a raportat lui Rusu și acesta s-a prezentat la ședință.

Dragalin i-ar fi cerut directorului de la CNA să părăsească sala, iar când acesta s-a îndreptat spre ieșire, subalternii săi l-au urmat.

Ulterior Realitatea.MD a publicat plângerea colectivă pe numele lui Drăgălin, depusă de către mai mulți ofițeri CNA către conducerea Direcției securitate internă a CNA, în care o acuză pe Drăgălin de intimidare.

Peste două zile Veronica Drăgălin a ieșit într-un LIVE pe Facebook cu o reacție la acest fapt și a menționat că în Procuratura Anticorupție și în CNA sunt persoane corupte, interesate să creeze o percepție de haos, o percepție de neînțelegere. Ea a făcut trimitere la unele canale de Telegram, în care se afirmă că Dragalin i-ar fi amenințat pe procurori cu dosare penale.

"Versiunea care a apărut pe Telegram este una falsă. Nu m-a șocat acest lucru pentru că eu știu și vorbesc despre asta în fiecare săptămână că sunt oameni corupți, aici la noi în clădire. Avem scurgeri mult mai grave care afectează dosarele penale, sabotează activitatea noastră de a putea face percheziții efective."

Medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic obstetrician-ginecolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale.