Noi datorii pentru R.Moldova în cadrul Platformei de Parteneriat desfășurată la Chișinău: Mai împrumută 305,1 mln de euro

Republica Moldova a obținut un sprijin semnificativ în cadrul Platformei de Parteneriat pentru accelerarea modernizării țării, stimularea creșterii economice durabile, îmbunătățirea condițiilor de trai și adaptarea la schimbările climatice. În cadrul reuniunii de la Chișinău, au fost semnat, astăzi, noi acorduri de finanțare care vor sprijini investițiile în infrastructură și tranziția la economia verde și durabilă în beneficiul cetățenilor.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 17 septembrie 2024, 11:44   136
Gov

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că implementarea acestor acorduri va avea un impact direct și pozitiv asupra nivelului de trai al oamenilor din Republica Moldova: „Scopul nostru este să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor. Suntem recunoscători prietenilor noștri pentru sprijinul acordat, care este esențial în realizarea acestor obiective”.

Aceste acorduri, 80 milioane de euro grant și 305,1 milioane de euro împrumuturi în condiții avantajoase, constituie un ajutor esențial pentru economia țării și mediul înconjurător, reprezentând o investiție semnificativă în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, creșterea numărului locurilor de muncă bine plătite și promovarea dezvoltării infrastructurii, silviculturii, energiei regenerabile și sectoarelor aferente.

(VIDEO) Moldovenii – cu sufletul la gură pentru fetița care a scăpat din mâinile mamei care l-a ucis pe fratele mai mic

Mama care și-a ucis fiul de 5 ani ar fi încercat să-și omoare și fiica mai mare, de 11 ani. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei pe rețelele sociale. Este vorba de Andreea cunoscută pe TikTok, unde este urmărită de o comunitate de peste 50 de mii de utilizatori ai platformei și care se prezintă în calitate de consultant pe Internet, telecomunicații, energie și finanțe.