(AUDIO) Discuție telefonică cu o simpatizantă Șor din Bălți. Oamenii vor fi anunțați pe cine să voteze cu doar trei zile înainte de alegeri

Oamenii lui Șor au datorii față de unii simpatizanți pe care-i scot organizat la proteste, fură din produsele alimentare pe care le dau drept ajutor, și totuși, își continuă schemele de mituire, mai ales în ajun de alegeri. Cel puțin asta reiese dintr-o discuție telefonică care a ajuns în posesia redacției Nordinfo.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 15 octombrie 2024, 18:37   302
Șor

(AUDIO) Discuție telefonică cu o simpatizantă Șor din Bălți. Oamenii vor fi anunțați pe cine să voteze cu doar trei zile înainte de alegeri

Un bărbat, care se pretinde a fi un om de încredere din echipa lui Șor, încearcă să o convingă pe o femeie din Bălți să se alăture unui chatbot prin care ar putea discuta direct cu fugarul și alți membri din echipa sa de vârf.

-Toate activitatea noastră este acolo. Nu primiți nimic pentru că nu aveți acest chatbot. Acolo sunt oamenii de la conducere, discută cu susținătorii noștri și tot ajutorul vine de acolo. Înțelegeți despre ce vorbesc? Dacă doriți, eu vă pot adăuga în acest chatbot, doriți?

-Ce îmi veți da?

-În primul rând, acolo sunt toți susținătorii noștrii. Sandu are o politică antipopor, îi sperie pe toți, peste tot sunt doar minciuni. Toate știrile actuale, fără miniciuni, vor fi acolo. În al doilea rând, ajutorul va veni prin intermediul acestui bot.

-Eu am citit că oamenii care au primit ajutor sunt obligați acum să achite.

-Este o minciună absolută de la Sandu. Doriți la noi în bot? Acolo vor fi toți oamenii normali. Veți fi susținătoarea noastră și veți avea legătură cu conducerea de vârf al lui Șor.

Femeia i-a povestit apelantului său că oamenii lui Șor din Bălți nu au achitat-o pentru participarea la trei proteste, nici pe nepotul ei și mama sa deja răposată.

Reprezentanții de la Bălți mint.

-Aceștia sunt mai sus. Sunt alți reprezentanți.

-Ei mint tare oamenii. Am fost la protest.

-Am auzit ce se face în Bălți. Lucrăm cu toți cei implicați.

-Ne-au adus ajutor de la Șor. Sacii erau cusuți, era carne, altele. A doua oară când ne-au dat, au scos câte ceva. Am fotografiat totul. Au dat vina pe cei care au împachetat. Apoi, mi-au trimis totul cum trebuie.

-După referendum ne vom clarifica.

-De la sectorul nr. 32, multora nu ne-a dat bani, ne-a prostit, și-a luat ei (banii). Oamenii săraci au mers, mama mea de 91 de ani, care a murit acum trei luni, dar ea nu a dat banii.

-Acum vă veți putea adresa direct șefiei prin intermediul acestui chatbot.

– Nu veți lua bani de la noi?

-Nu, despre ce vorbiți? Dimpotrivă, totul va fi.

-Vorbesc unii că îi obligă pe oameni să întoarcă banii.

-Nu este adevărat, este doar politica Maiei Sandu.

Simpatizanții lui Șor încă nu știu pentru cine să voteze, dar sunt îndemnați să aștepte indicații cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale.

-Știți că va fi un candidat din partea noastră?

-Șor?

-Nu Șor, dar un candidat din partea Blocului Victorie.

-Cine este, încă nu se știe?

-Încă e secret. Cu trei zile înainte de alegeri vă vor spune. Dacă vor spune cine este mai devreme, atunci vor încerca să-l scoată din cursă.

Amintim că, acum câteva zile, 95 de chatbot-uri, programe automate ale serviciului de mesagerie care folosesc inteligența artificială pentru a conversa cu utilizatorii în aplicație, au fost blocate. Cel puțin aceasta comunică Ziarul de Gardă cu referire la o scrisoare, consultată de publicație. Potrivit sursei, canalele și chatbot-urile au fost blocate la solicitarea Inspectoratului Național de Investigații, instituție din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Se menționează că cele 15 canale și 95 de chatbot-uri erau afiliate oligarhului fugar Ilan Șor iar prin intermediul acestora se urmărea finanțarea ilegală a partidelor politice, mituirea alegătorilor și cumpărarea voturilor.

Pe 10 octombrie, mai multe canale de Telegram din Republica Moldova au fost blocate, printre utilizatorii care s-au ales fără serviciul de mesagerie sunt: bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, politicianul fugar Ilan Șor, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Alexandr Nesterovschi. Sursa a menționat că dezactivate au fost și canale precum cel al blocului „Victorie”, creat de oligarhul Ilan Șor la Moscova, canalele TV6 și MD24, dar și altele.

Se precizează că încă alte circa 100 de canale și chatbot-uri urmează a fi blocate.

(VIDEO) Usatîi despre o inițiativă revoluționară. Cum poți face afacere cu investiție 100% din partea statului

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, vorbește despre o inițiativă revoluționară pentru Republica Moldova. Este vorba de formula de business 50×50 în care cetățeanul și statul sunt parteneri. După câțiva ani, acumulând resurse suficiente, cetățeanul poate răscumpăra cota statului și deveni singurul proprietar al afacerii.