UPDATE // (VIDEO) Un mascat al BPDS „Fulger” ar fi scăpat basma curată, după ce și-a snopit în bătaie vecinul, la Sîngerei

Un angajat al Brigăzii de Poliției cu Destinație Specială „Fulger” a MAI ar fi scăpat basma curată, după ce și-ar fi snopit în bătaie vecinul. Incidentul a avut loc în luna Ianuarie curent, în localitatea Pepeni, din raionul Sîngerei. Cazul ar fi fost mușamalizat de către anchetatorii de la IP Sîngerei în comun cu procurorii de la Procuratura Sîngerei, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 16 mai 2023, 13:50   1409
BPDS Fulger

UPDATE // După publicarea știrii, Violina Moraru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a transmis un mesaj prin care ne informează că:

„Pe circumstanțele descrise, la data de 23 ianuarie 2023, a fost pornită o cauză penală conform elementelor constitutive ale infracțiunii de huliganism. Urmărirea penală a fost finisată la data de 09 martie 2023, dosarul penal fiind expediat la Judecătoria Bălți, sediul Sângerei pentru examinare în fond. Următoarea ședință de judecată este fixată pentru data de 25 mai 2023, când va avea loc pronunțarea sentinței pe caz”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Este vorba despre angajatul BPDS „Fulger”, Ion Manole, care l-a dat de 14 Ianuarie curent, ziua în amiaza mare și-ar fi bătut vecinul cu pumnii și picioarele, după ce l-a doborât la pământ.

Scenele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Potrivit surselor din teritoriu, victima ar fi depus o plângere la IP Sîngerei, care inițial a fost înregistrată în Registrul Nr.2, ulterior trecută în Registrul Nr.1, însă din nefericire factorii de decizie din cadrul poliției, în comun cu procurorii, ar fi mușamalizat cazul și au emis refuz de începere a urmărirei penale.

Am solicitat o reacție în legătură cu acest caz de la ofițerul de presă al IP Sîngerei, dar și de la Violina Moraru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generală, însă după ce au zis că vor veni cu un răspuns, după mai multe ore  de așteptări așa și nu am mai primit niciun răspuns.

(FOTO) Cu „heroina la colțun”, într-o mașină cu moldoveni. O spaniolă s-a pornit în R.Moldova, dar riscă să stea după gratii în România

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în bagajul unei tinere din Spania, 86 de grame substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea femeii, pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.