11 cetățeni ai R. Moldova au fost repatriați cu succes din Liban. Acțiunea a avut loc cu sprijinul Ucrainei și OIM

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că, datorită eforturilor comune și sprijinului oferit de Ucraina și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), 11 cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriați cu succes din Republica Libaneză.

publicat de Veronica Ciortan
joi, 3 octombrie 2024, 19:12   33
AEROPORT

Grupul, format în mare parte din mame cu copii, a sosit pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde a fost întâmpinat de Secretarul General al MAE, Mihai Mîțu, și șefa Misiunii OIM în Moldova, Ester Ruiz de Azua, scrie Realitatea.MD.

„Suntem recunoscători prietenilor și partenerilor noștri din Ucraina, pentru colaborarea eficientă și sprijinul oferit în această situație dificilă. La fel, ne exprimăm gratitudinea față de Organizația Internațională pentru Migrație pentru excelenta cooperare și sprijinul acordat în acest proces”, se arată în mesajul Ministerul Afacerilor Externe.
LIBAN
Liban

Reamintim că, mai mulți cetățeni moldoveni, care locuiesc în Republica Libaneză, au depus cereri la ambasada Moldovei de la Ankara, acreditată și pentru Liban. Aceștia  au solicitat ajutor și evacuare în legătură cu situația tensionată din regiune.

ONU a avertizat marţi cu privire la consecinţele unei „invazii terestre de mare amploare” a Israelului în Liban, unde armata israeliană a lansat în sudul ţării o ofensivă terestră împotriva grupării şiite Hezbollah.

Donație de echipamente oferite Poliției de Frontieră din partea OSCE

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a recepționat trei mijloace de transport destinate domeniului chinologic, programe software, achiziționate în cadrul proiectului de asistență externă „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate în regiune”.